A fiúk nagyon fogadkoznak

A fiúk nagyon fogadkoznak

Az őszi idény utolsó hazai bajnoki mérkőzését vívja hétvégén csapatunk, azonban még nem búcsúzunk, hiszen december 5-én lesz egy kupameccs is ideahaza az NB II-es Tiszakécske ellen. Előbb azonban a velük azonos pontszámmal álló, tavalyi bronzérmes Putnokot fogadjuk vasárnap 13.30 órától a Lázár Gyula Városi Sporttelepen.

Testes” mérkőzés vár tehát a fiúkra, akik az előző héten rendkívül értékes pontokat hullajtottak el, az akkor még sereghajtónak számító Salgótarján otthonában. Javarészt a nógrádi „krachnak” tulajdonítható, hogy a hétvégi meccsnek ilyen „éle” van. A tét a pillanatnyilag elfoglalt pozíciók javításán túl, az élen állókkal való lépéstartás is lesz mindkét fél számára.
Őszintén be kell vallanom, hogy komoly sokkhatásként ért a legutóbb mutatott teljesítmény. Napokat töltöttem azzal, hogy feltárjam az okát, mert ez a produktum semmilyen aspektusból nem illet a csapatunk őszi arculatába. Igazából semmilyen rendkívüli okot nem találtam, valószínűleg a fiúk tudat alatt elhitték, hogy ezzel a meccsel nem lehet probléma. Az elején kapott gyors gól alapjaiban változtatott meg mindent, az idő nem nekünk kedvezett, egyre görcsösebbé váltunk, és ahogyan ilyenkor lenni szokott, még a legnagyobb lehetőségeknél is megremegtek a lábak. Reményeim szerint ez tényleg csak kisiklás volt, és a hátralévő mérkőzéseken a játékunk visszatér a régi mederbe idézte fel a salgótarjáni meccs utóéletét Boros Tibor.
Villand Robiéknak erre a hétvégére sokkal masszívabb ellenfél jut. Ennek megfelelően a feladat súlya is lényegesen többet nyom a mérlegen, egy masszív ellenféllel szemben kell bizonyítani.
A játékosaink bizonyos mértékben önkritikát gyakoroltak, jelezve azt, hogy kicsit „belealudtak” a tarjáni mérkőzésbe. Kész vagyok elfogadni ezt a magyarázatot, itt a remek alkalom arra, hogy a legkevésbé sem lebecsülendő ellenféllel szemben, minőségi játékkal kozmetikázzák a bizonyítványukat. A Putnokról tudjuk, hogy a csapat gerince már régen együtt játszik, rutinos, magasabb osztályt megjárt labdarúgók alkotják. A gyengébb bajnoki kezdés után az idény második felére már a tavalyi formáját mutatta, amellyel bronzérmet nyert – fűzte hozzá a szakmai koordinátorunk.
A borsodi alakulattal most kerülünk harmadszor szembe. A látogatók mindkét eddigi párharc során borsot törtek az orrunk alá. Tavaly ősszel Gyarmaton a ráadás perceiben egyenlítettek, saját otthonukban pedig emberelőnyben játszva szerezték meg a győzelmet a 98. perben, amit Varga Márkó sérülése miatt „tett rá” a játékvezető.
A vasárnapi meccsen lesz néhány kényszerű változás. Achim Ádám szombati esküvője miatt kap felmentést, Hajdu István betegség miatt hiányzik majd. Balogh Alex a pénteki edzésen, egy ártalmatlan szituációban szenvedett sérülést, míg Vincze Dániel kéztörése miatt csak edzésmunkát végez, orvosi javaslatra még saját felelősségére sem szerepelhet a mérkőzésen. Töretlen a bizalom a csapattal szemben, úgy gondolom, a fiúk most újból mindent elkövetnek majd annak érdekében, hogy győztesen vonulhassanak a játéktérről, személy szerint is ezt az elvárást támasztom velük szemben ismertette a meccsel kapcsolatos legfrissebb híreket Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 14. forduló
November 11., vasárnap, 13.30.
Füzesgyarmati SK–Putnok FC
Vezeti: Takács Ákos (Kormányos II. Gábor, Kövér Tamás).

Kép: A fiúk nagyon fogadkoznak a javítást illetően. Fotó: Ács Zsolt Jr.