Ki-ki meccset szeretnénk játszani Monoron

Ki-ki meccset szeretnénk játszani Monoron

„Ide nekem az oroszlánt is!” mondhatnák csapatunknál. A tavaszi három vendégjátékból 6 pontot hazaszállító alakulatunk szombaton a listavezető Monor otthonában lép fel. Bár az ellenfél kimagaslik a Keleti csoport mezőnyéből, a hétközi debreceni sikerrel felvértezve, a klubnál optimistán tekintenek a soron következő feladat elé.

Az egyetlen szomorúságot az első számú gólfelelős, Popescu Gheorghe elvesztése jelenti, aki egy ártalmatlannak tűnő szituációban Ramossal csúszott össze. A védő ráesett a lábára, és az első rögtönzött diagnózis keresztszalag-szakadásról árulkodik. A csatár Nagyváradon járt MRI vizsgálaton, jövő hétre lesz eredmény, addig marad a reménykedés, hogy talán nincs ekkora baj.
– Beárnyékolta a hangulatot a sérülés, a játékosok is aggódnak a társukért. „Popi” taktikai okokból eleve tartalék lett volna Monoron, a posztján kívül két-három helyen tervezek változást. Ezt egyfelől a zsúfolt menetrend teszi indokolttá, másrészről bőséges a keretünk, ami minőségi változtatásokra is lehetőséget biztosít – mondta elöljáróban Boros Tibor a szombati meccs kapcsán.
A vezető azt sem rejtette véka alá, hogy bátor játékot vár csapatától.
– Nem csinálunk titkot abból, hogy a csoport legjobbjaival szemben felvállaljuk a nyílt játékot. Ki-ki meccset szeretnénk, úgy mint a Putnokkal és a Nyírbátorral szemben. Popescu mellett az eltiltását töltő Toca Bogdan hagyja ki az aktuális bajnokit, Zádori Imre viszont csatlakozott a bevethető emberek közé. Csütörtökön az idei évben először tudtunk a saját füves centerpályánkon edzeni. A műfűről orvosilag száműzött középpályásunk is a csapattal tudta végezni a gyakorlást, és mivel semmi rendellenes nem történt a lábával, előtérbe kerülhet a szombati szerepvállalása is – tette hozzá a szakvezető.
A csapatnál természetesen mindenki tisztában van azzal, hogy a bajnokság toronymagas esélyese ellen lépnek pályára, ezzel együtt bizakodó a hangulat a mérkőzés kimenetelét illetően.
Igen nemes és szép feladat lesz, hogy megpróbáljuk felvenni vendéglátóinkkal a versenyt. Felszabadult játékot várok a fiúktól, nincs győzelmi kényszer, ezzel együtt nem szeretnénk üres kézzel hazajönni. Ez a mérkőzés számunkra egy fontos mérföldkő lesz. Most végre ténylegesen pozicionálni tudjuk saját játékerőnket és kvalitásainkat, ami részben már a jövőnkre is kihatással lehet – fogalmazott Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 17. forduló
Április 7., szombat, 16.00.
Monori SE–
Füzesgyarmati SK
Vezeti: Dobai János (Molnár Alex, Sebestyén László).

Címlapon: Sipos Krisztián pontos pontrúgásira Monoron is nagy szükség lesz. Fotó: Ács Zsolt Jr.