A Monor most ennyivel előrébb tart

A Monor most ennyivel előrébb tart

Nem bírt csapatunk a listavezetővel, az NB III-as labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati mérkőzésén. A fiúk az első félidőt egálra hozták, de a szünet utáni pár perces rövidzárlatukat kihasználva, másodszor is vezetést szerzett a Monor, amit már nem tudtak kompenzálni.

Monori SEFüzesgyarmati SK 2–1 (1–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Monor, 350 néző. Vezette: Dobai János (Molnár Alex, Sebestyén László).
Monor: Bozsó – Karacs, Ficsor (Hunya, 90.), Villányi, Sági – Berki (Mundi, 77.), Pintér D., Májer, Tóth B. – Tóth Á. S. (Balanescu, 81.), Balogh M. Edző: Horváth Dávid.
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze, Raducu, Nagy T., Varga M. – Villand – Bajnók, Kis Sz. (Sipos, 59.), Pataki – Lukács (Zádori S., 73.) – Urbán (Styecz, 59.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Villányi (26.), Tóth Á. S. (48.), ill. Lukács (39. – 11-esből).

Kiegyenlített játék folyt, valamivel a mi kezdeményeztünk többet, leginkább a pontrúgásaink jelentettek veszélyt. Ennek megfelelően váratlanul jött a hazaiak vezető gólja a 26. percben. Villányi érkezett egy beívelt labdára, csúsztatását Fildan a kapufára, az onnan visszapattant labdát pedig a mezőnybe ütötte, de általános meglepetésre az eseményt méterekről követő asszisztens gólt jelzett, pedig a labda a gólvonal közelében sem volt, 10. Gyorsan egyenlíthettünk volna, de Pataki hosszúra ellőt szabadrúgása a kapufáról lecsorgott, Urbán pedig túlfutott a labdán, így nem tudta az üres kapuba paskolni azt. A félidő hajrájában 11-esből egyenlítettünk. Egy kapu előtti tömörülésnél – ugyancsak mindenkit meglepve – büntetőt ítélt a játékvezető, amit Lukács Zsombor értékesített, 1–1.
A második félidő elején indokolatlan zavar keletkezett a hátsó alakzatunkban. Több hibát vétettünk, mint az első félidőben összesen, és az egyik ilyet Tóth Ádám Sándor góllal büntette, 2–1. Kettős cserével próbáltuk intenzívebbé tenni a támadójátékukat, de komoly lehetőséget nem tudtunk kidolgozni ebben a játékrészben. A hajrában mindent egylapra feltéve kitámadtunk, ennek köszönhetően a Monor előtt adódtak újabb helyzetek, az eredmény viszont nem változott.
Csapatunk
méltó partnere volt a listavezetőnek, amely a második félidőben többet tett a győzelemért.
Jó: Berki, Májer, Tóth B., ill. Nagy T., Bajnók.
Boros Tibor:A Monor ennyivel előrébb tart nálunk, még ha egy „fantomgóllal” is nyertek történetesen. Felvállaltuk a nyílt sisakos játékot, ezt a rizikót csak kevesek merték volna megtenni.

Kincses László

KÉP: Tisztességgel helytálltak a srácok Monoron is. Fotó: Ács Zsolt Jr.