Két kapufa, két gól, három pont

Két kapufa, két gól, három pont

Első őszi hazai sikerét aratta csapatunk, amely a bajnokság  negyedik játéknapján egy jól küzdő, lelkes Egert fektetett két vállra. A két gól mellett két kapufát is szereztünk, így a sikerünk jogosságához aligha férhetett kétség.

Füzesgyarmati SK–Eger SE 21 (11)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
270 néző. Vezette: Takács Ákos (Benkő Róbert, Gavalla-Kulcsár Judit).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S. (Achim Á., 68.), Vincze, Benkő-Bíró, Toca, Pataki – Székely, Máriusz, Kis Sz. (Villand, 83.), Lukács – Popescu (Katona Gy., 60.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Eger: Nacsa – Farkas K., Kovács D., Valkay, Lőrincz – Antal, Vitelki (Benke, 66.) – Vajda, Kis G. (Haász, 80.), Árvai (Prastler, 46.) – Bartusz. Vezetőedző: Klink Zoltán.
Gólszerző: Pataki (6.), Székely (70.), ill. Toca (2. öngól).

Máriusz felső léces zúgó kapufája vezette fel a mérkőzést, de a gól sem váratott sokat. A 2. percben egy előrevágott labdára Árvai startolt, az előle felszabadítani szándékozó Toca Bogdan lábáról pedig a saját kapujának bal alsó sarkában kötött ki a játékszer, 0–1. Érkezett a gyors válasz is. A 6. percben Pataki Zalán 14 méterről a bal összekötő helyéről lőtte ki a bal alsó sarkot, 1–1. Támadó szellemben játszott a csapatunk, ahogy azt prognosztizálni lehetett, az egriek védték a térfelüket, és kontrákra alapozták az eredményességüket. Szinte öt percenként jöttek az ígéretes lehetőségek, de az újabb gól sehogyan sem akart megszületni, pedig a 41. percben Székely kapásból megeresztett kapufájánál, majd a legvégén is megvolt erre az esély, amikor a gólvonalról tisztáztak a látogatók.
Szünet után folytatódott az egyoldalú hadviselés, de a 70. percig eredménytelenül. Ekkor egy háromszögelés végén a 16-os sarkánál kiugró Katona Gyuri szépen centerezett a második hullámból érkező Székely Dávid elé, aki 10 méterről félmagasan, kapásból talált a hálóba, 21. Előnyünk birtokában visszafogottabb lett a játékunk, az Eger is támadóbb felfogásra kényszerült. Adódtak lehetőségek mindkét fél előtt, de az eredmény már nem változott.
A
90 perc alatt mutatott jobb teljesítményével nem érdemtelenül gyűjtöttük be a három pontot, amivel sikerült .
Jó: Székely, Benkő-Bíró, Katona, ill. Antal, Bartusz.
Boros Tibor:Bár a pályát mindkét félidőben sikerült felborítanunk, az ellenfél kontrái is végig életveszélyt jelentettek. A meccs pozitívuma, hogy egy gyengén közepes teljesítmény is elegendő volt a sikerhez. Ez az elmúlt években még nem volt jellemző ránk, azért várom a jobb folytatást.
Klink Zoltán:Mindkét oldalon megvolt a lehetőség a győzelemre. Az első félidőben feladtam a támadásokat és kontrára rendezkedtem be. Amikor ilyen kevés lehetőség van, hatékonyabban kellene ezeket kihasználni, az eredményhez gratulálok a hazaiaknak.

Dr. Kincses László

Kép: Közepes teljesítménnyel sikerült itthon tartanunk a 3 pontot egy harcos Egerrel szemben. Fotó: Erdős Kiara