Az eredményességen lesz a hangsúly

Az eredményességen lesz a hangsúly

Vasárnap ismét hazai pályán szerepel csapatunk, amely a bajnokság 4. fordulója keretében az Egert fogadja 17 órás kezdéssel. Az első három hét rangadói után hevesi hétvégék előtt állunk, hiszen szépen sorban mindhárom ottani riválisunkat letudjuk a bajnokság folytatásában.

Az újabb „hármasugrás” első állomását az Eger nyitja. A piros-kékek ugyanúgy 3 ponttal állnak a tabellán, mint mi, de rosszabb gólkülönbséggel mögénk szorulnak a tabellán. Az eddigi két idegenbeli találkozójukat egyaránt 3 góllal bukták el Cegléden, majd legutóbb Hatvanban, ami azért általánosságban rávilágít a problémáikra.
Az erzsébeti siker egyértelműen jót tett a házon belüli hangulatnak, így a héten kicsit felszabadultabban tudtunk készülni az előttünk álló találkozóra – fogalmazott Boros Tibor, a gyarmatiak szakmai koordinátora. – Mivel mindkét fél élcsapat státuszra tör – az Eger talán még ennél is többre –, a mostani találkozó akár azt is eldöntheti, hogy hosszabb távon kinek lehet erre létjogosultsága. Az egriek és mi is tisztában vagyunk ezzel, kulcskérdés lesz tehát, hogy ezt a terhet melyik oldal tudja majd pszichésen jobban kezelni?
Kétségtelen, hogy csak a győztes számára kerül belátható távolságon belülre a csoport élmezőnye, aki pont nélkül marad, az egy időre könnyen „elveszhet” a mezőny alsó harmadában.
A magunk részéről kihívásként tekintünk erre a helyzetre, de ismételten nem a játékunk minősége, hanem az eredményesség lesz az elsődleges cél. Ebből kifolyólag csak a győzelem lehet elfogadható eredmény számunkra tette hozzá Boros Tibor, aki a stábjával továbbra sem számolhat a sérült Raducu Sorin és Bajnók Imre játékával, Meiszter Márk pedig családi okok miatt csak pénteken tért vissza a csapathoz, ezért hagyja ki az előttünk álló hétvégét.

NB III Keleti csoport, 4. forduló
Augusztus
25., vasárnap, 17.00.
Füzesgyarmati SK–Eger SE
Vezet
i: Takács Ákos (Benkő Róbert, Gavalla-Kulcsár Judit).

Kép: Az Pesterzsébeten győztes gólt elérő Lukács Zsombortól ezúttal is eredményes játékot remélünk. Fotó: Nagy Marcell