Két-három opcióval készültünk vasárnapra

Két-három opcióval készültünk vasárnapra

Vasárnap 13.30 órától idehaza lép pályára csapatunk, amely a DVSC tartalékjait látja vendégül. A hajdúsági alakulat a pallagi akadémián pallérozódó tehetségekre épül és persze itt játszanak azok a fiatalok is, akik adott napon az NB II-es meccskeretben nem kapnak szerepet.

Nem könnyíti meg a dolgukat, hogy a „Loki” másodosztályú együttese játék nélkül jutott a 3 ponthoz a Covid19 járvány által padlóra küldött Előre ellen, ugyanis ezáltal több játékost tudnak „leadni” a második számú alakulatnak. A debreceniek legutóbb szoros mérkőzésen győzték le a kiesés elkerüléséért küzdő Hatvant, ezzel a 11. helyre léptek előre a tabellán.
Nekünk viszont még úgy is sikerült fennmaradtak a dobogón, hogy hét hetes veretlenségi szériánk szakadt meg Miskolcon. A borsodi fiaskót elsődlegesen a kapu előtti határozatlanságból eredő gólképtelenség okozta.

– Fenntartom, hogy csapatunk Miskolcon az idény egyik legjobb játékát nyújtotta mezőnyben, de a helyzetkihasználásunk gyakorlatilag megegyezett azokkal a találkozókkal, melyeket korábban szintén elvesztettünk – mondta el Boros Tibor szakmai koordinátor, aki egy kicsit az idény eddigi részét is vizsgálat alá vette. – Furcsa megélni, hogy olyan meccseken maradtunk alul, ahol mezőnyben domináltunk, a markánsabb ellenfelekkel szemben viszont nagy gólaránnyal nyertünk. Egyértelműen hatékonyabbak vagyunk tehát és több helyzetet tudunk kidolgozni akkor, ha az ellenfél is támadófocit próbál játszani. El kell ismerni ugyanakkor, hogy az a minőség még nincs meg bennünk, hogy sorozatban bármikor át tudjuk törni a felhúzott falakat. A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban, csak a helyszínen szembesülünk vele, hogy milyen összetételű kerettel érkezik a vendégcsapat. Emiatt rendhagyó módon két-három opcióval is készültünk a héten, de azt szeretném, ha minél erősebb ellenféllel találnánk szembe magunkat. Ahogy utaltam is rá, az eddigi találkozóink fényében, akkor volna nagyobb esélyünk a győzelemre.

A szakmai stáb nem számíthat a térdsérüléssel bajlódó belső védőre, Lippa Tiborra, Vajda Roland viszont felépült, így akár a helyét is visszafoglalhatja a kezdőcsapatban.

NB III Keleti csoport, 17. forduló
November 8., vasárnap, 13.30
Füzesgyarmati SK–Debreceni VSC II.
Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep
Vezeti: Valu Tibor (Sztányi Tibor, Takács Ádám)

Kép: Luis Ramos munkabírására különösen nagy szükség lesz vasárnap a fiatal debreceni csapattal szemben. Fotó: Imre György/beol.hu