Keddtől újra edzésben a fiúk

Keddtől újra edzésben a fiúk

Amióta a Magyar Labdarúgó Szövetség a koronavírus-járvány miatt március 17-én felfüggesztette a bajnoki küzdelmeket, a közös tréningek is megszakadtak a csapatunknál. A játékosok az elmúlt két és fél hónap során hazai környezetben, egyéni edzésterv alapján igyekeztek megőrizni az erőnlétüket, de miután hivatalosan is véget ért az év, már ezek a gyakorlások sem voltak kötelező érvényűek. Keddtől azonban újraindul az élet a klub háza táján.

– Ráhangoló jelleggel, heti két-három foglalkozást tervezünk, hogy a hosszú kényszerpihenőből visszazökkentsük játékosainkat az ilyenkor megszokott napi menetrendhez – mondta el Boros Tibor szakmai koordinátor. – A jövő kapcsán sok még a bizonytalanság, nem tudjuk például, hogy melyik osztályba nyerünk besorolást és mikor kezdődik a bajnokság, már pedig a tényleges felkészülés rajtját ez alapjaiban befolyásolja.
A vezető szerint ez az időszak az ismerkedés jegyében telik, hogy a jövő évben is a csapatot erősítő labdarúgók együtt gyakorolhassanak az újonnan érkezőkkel és a próbázó játékosokkal. Reményei szerint a határon túlról ingázók átjutását is sikerül megnyugtató módon megoldani.
– Az érintettek számára elkészítettük a munkáltatói igazolást, bízunk benne, hogy ennek segítségével zavartalan lesz számukra az edzések látogatása. Komolyabb munkát egyelőre nem végzünk, mert alaposan megnehezíti a tervezést, hogy nem tudjuk mi lesz a sorsunk. Emiatt egyelőre a tényleges felkészülés rajtja bizonytalan, mint ahogyan a keret frissítése és a távozók pótlása terén is akadnak dilemmáink – fűzte hozzá Boros Tibor.

Kép: Székely Dávid szolgálataira a jövőben is igényt tart a menedzsment. Fotó: Erdős Csaba