Jó iramú meccset nyertünk Ladányban

Jó iramú meccset nyertünk Ladányban

A megye I. osztályú bajnokság listavezetője és a NB III-as pontvadászat Keleti csoportjának éllovasa tesztelt szerda este Körösladányban. A házigazdák mindvégig méltó partnerei voltak csapatunknak, így a nézők jó iramú 90 percet láthattak.

Körösladány MSK–Füzesgyarmati SK 24 (12)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 150 néző. Vezette: Bakos.
Körösladány: Nagy B. – Szántó, Vicze D., Szabó Á., Prasler – Zelenyánszki, Ruzsa, Sipos – Burai, Balogh M., Kisari. Játszott még: Laksteter, Krajcs, Farkasinszki, Bartik, Malkócs, Boros. Edző: Fodor Sándor.
Füzesgyarmat: Ivicsevics – Achim S., Benkő-Bíró, Raducu, Toca, Pataki – Székely, Achim Á., Máriusz, Kovács D. – Cigan. Játszott még: Kis Sz., Katona Gy., Fejes, Borbély, Fülöp, Erdős-Balizs, Török, Deák, Barna. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Kisari, Laksteter, ill. Kovács D. 2, Raducu, Cigan.

A két csapat egyezsége alapján Körösladányban játszották le a mérkőzést. A mieink most először voltak füves pályán labdával, igaz ez csak egy-két játékoson érződött és hamar sikerült alkalmazkodni a jó minőségű gyephez.
A kezdeti tapogatózás után két helyzet is adódott támadóink előtt, de ezek kimaradtak, majd egy jobb oldali centerezést a debütáló Kovács Dávid félollózó mozdulattal juttatott a kapuba (01). Tovább is növelhettük volna az előnyt, de két lehetőség is kimaradt. Jött viszont a válasz, miután egy kontrából Burai lépett ki, lövését még Ivicsevics hárította, de a kipattanót Kisari közelről bebelsőzte (11). Ezután is a hazaiak előtt adódott néhány lehetőség az újabb gólszerzésre, azt követően viszont sikerült visszavennünk a  „kormányzást” és hamarjában a vezetést is. Kovács Dávid vezette a kapusra a játékszert, két lövési kísérletét is blokkolta Nagy Bálint, de a második után felpattanó labdát már befejelte a földön fekvő hálóőr fölött (12).
A második félidő első harmada kiegyenlített játékot hozott. A 60. perc táján egy szögletből kipattanó labdát Radcucu Sorin lőtt kapásból a hálóba (1
3). Mindkét oldalon folyamatos cserék tördelték a játékot, az érdemi rész viszont ekkora eldőlt. A ladányaiak lelkesedése visszaesett, ezt kihasználva Cristian Cigan egy kiugratásból mattolta a hazaiak kapusát (14). A slusszpoén a hazaiaké volt, miután egy felívelésnél Laksteter használta ki a hátsó alakzat pillanatnyi bizonytalanságát és fejjel szépített (24).
A nem csak lelkesen, de helyenként jól is játszó hazaiak méltó partnernek bizonyultak.
Fodor Sándor: Nagyon hasznos mérkőzés volt, magas ritmusban játszott mindkét csapat. Tudtunk lépni ismét egyet előre a felkészülésben.
Boros Tibor: Örülök annak, hogy végre élőfüvön játszhattunk. Páran igen visszafogott teljesítményt nyújtottak, ezért akadozott időnként a csapatjátékunk, de így sem kell szégyenkeznünk a produkciónk miatt. Végre győztes meccsen is lehetőséget adhattam az ifjúsági korú labdarúgóinknak.

Kép: Boros Tibor nem lehet elégedetlen, hiszen a csapat egyre jobban funkcionál. Fotó: Erdős Csaba