Jánoshalmán továbbjutás a cél

Jánoshalmán továbbjutás a cél

Rendhagyó módon, a honi szövetség idén hétvégére ütemezte be a labdarúgó Magyar Kupa országos első fordulóját. Az NB-s bajnokságokban erre az alkalomra szünet lesz, a megyei pontvadászatokból felkerülő együttesek pedig hétközi időpontokban pótolják a most kieső mérkőzésüket. A 64 közé jutáséért csapatunk Jánoshalmán csatázik vasárnap délután.

Ellenfelünk a Bács-Kiskun megyei I. osztályban szerepel, nem is rosszul, hiszen pillanatnyilag a negyedik helyen áll. Soraiban jó pár szerbiai származású játékost tudhat, amit a mentalitás miatt nem lehet figyelmen kívül hagyni.
A második hathetes ciklusunkat zártuk le a szolnoki meccsel, ehhez igazodva picit változtattunk is a felkészülésük menetén, az új periódus első állomása lesz a vasárnapi kupatalálkozó. Az előttünk álló hat hétre is meghatároztuk a céljainkat, melynek teljesítéséhez szervesen hozzátartozik ez a meccs is. Két-három olyan ember juthat lehetőséghez, akik a bajnokikon kevesebbet játszottak, mellettük két játékos az eddigitől eltérő szerepkörben fog pálra lépni ismertette az elképzeléseket Boros Tibor szakmai koordinátor.
Egy évvel ezelőtt hazai pályán kezdtük a sorozatot, nem is jelentett gondot a szintén NB III-as Makó legyőzése (30). A folytatásban Cigándra szólított bennünket a sorsolás, ahol 11-re zártuk a 120 perces csatát, de büntetőrúgásokkal 4:2-re alulmaradtunk. A szakmai stáb elképzelései szerint most sem jelenthet gondot az első kör a továbbjutást illetően.
A vasárnapi találkozó illeszkedik a bajnoki ritmusunkhoz. Az említett változtatások nem a klasszikus kísérletezést szolgálják, annak az időszaka már korábban lezárult, sokkal inkább a mögöttünk hagyott hetek konzekvenciáit levonva hoztuk meg az említett finomításokat. Az ellenféllel kapcsolatban már múlt héten megkaptam az írásos elemzést, amit igyekeztünk figyelembe venni a heti felkészülés során, de a nagyobb hangsúlyt változatlanul a saját játékunk iskolázására és további javítására fektettük. A célunk egyértelműen a továbbjutás kivívása lesz, a játékosok tisztában vannak azzal, hogy komolyan kell venniük a mérkőzést. Továbbra sem tudom elképzelni azt, hogy bárkinek is kritika érhesse a meccshez való hozzáállását! fűzte hozzá a vezető.
Győzelemmel kalkulálunk tehát, ugyanakkor hasznos tudni: a kupameccsek sajátossága, hogy döntetlen esetén kétszer 15 perces hosszabbítás következik, majd, ha ott sem derül fény a győztes kilétére, akkor büntetőpontról elvégzett rúgások döntik el a továbbjutást.
A huszonegyes keretünk három tagjára nem számíthatok. Az egyre nagyobb terhelést kapó Popescu Robert mellett Toca Bogdan fertőző betegsége miatt hagyta ki a heti edzésmunkát és ebből kifolyólag a mérkőzést, illetve Nagy Tibornak engedélyeztem pihenőt, a többiek viszont rendelkezésre állnak. Apróbb változtatásokat illesztettünk be a csapat fizikai felkészítését érintő programba, így kedd délelőtt csak fakultatív edzés folyt a frissítés jegyében, a szombati foglalkozást pedig a másnapi korai indulás miatt délelőttre tettük szolgált a legfrissebb aktualitásokkal Boros Tibor, és ezúttal a kezdőcsapatot is kihirdette.
A kupacsatát Szommer Attila játékvezető dirigálja vasárnap 15 órától, akinek Varga Gábor és Illés Tamás lesz az asszisztense.

A tervezett csapat: Ivicsevics Kinczel, Vincze D., Raducu, Achim Prasler, Villand, Vincze Á., Pataki Székely, Lukács. Csere: Fildan (kapus), Szilágyi M., Hajdu, Pölöskei, Balogh, Styecz, Kis Sz.

Kép: Vincze Ákos egyike lesz azon játékosoknak, akik új szerepkörben mutatkozhatnak be. Fotó: Csabai István