Hosszabbításos siker Jánoshalmán

Hosszabbításos siker Jánoshalmán

A hosszabbításban szerzett Pataki Zalán-góllal vette sikerrel csapatunk a Magyar Kupa országos első körét, így várhatjuk, hogy a sorozat pénteki sorsolásán kit kapunk következő ellenfélnek. A Jánoshalmi csata tétje a 64 közé jutás volt.

Jánoshalmi FC–Füzesgyarmati SK 2–3 (0–1, 2–2, 2–2) – hosszabbítás után
Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Jánoshalma, 380 néző. Vezette: Szommer Attila (Varga Gábor, Illés Tamás).
Jánoshalma: Urlauber – Szabó Sz., Sztojanovics, Gáspár, Balázs – Jesics, Maravics – Farkas P. (Kiss B., 51.), Andelics (Sztojanovics, 61.), Djordjevics – Várda (Harnos, 83.). Edző: Nenad Florin.
Füzesgyarmat: Ivicsevics – Kinczel, Vincze D. (Hajdu, 48.), Raducu, Achim – Prasler (Balogh, 69.), Villand, Vincze Á., Pataki – Székely (Pölöskei, 75.), Lukács. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Várda (63.) Szabó Sz. (68.), ill. Lukács (7.), Raducu (73.), Pataki (107.).

Gyors góllal kezdtünk, miután a 7. percben Székely jobb oldali beadását Lukács fejelte a hazaiak kapujába. A folytatásban is támadásban maradtunk, de ebben a félidőben már nem sikerült újból bevennünk a Jánoshalma kapuját, mert több ziccerünk is kimaradt. Elvileg a második félidő elején eldönthettük volna a továbbjutást, hiszen Lukács újból betalált, azonban az asszisztens általános meglepetésre szabálytalanságot vélt felfedezni. Röviddel ezután a mieink hárman vihették a hazai kapura a labdát, mivel az utolsó védő elcsúszott, de az említett spori jókora fáziskéséssel ismét tévesen állította meg őket. Az ominózus esetek bennünket zavartak meg, s ezt kihasználva a belelkesedő hazaiak, két gyors góllal fordítottak. Szerencsére gyorsan sikerült rendeznünk a sorainkat és miután helyre állt a rend a pályán, Raducu hosszabbítást érő gólt fejelt.
A ráadás perceiben is domináltuk a mérkőzést. Az aktivitás eredménye volt Pataki Zalán találata is, aki a 107. percben a bal összekötő helyéről, 23 méterről küldött védhetetlen bombát a hosszú sarokba.
Mindent egybevetve a vártnál nehezebben sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, bár ez – a fiúkat nem felmentve – ezúttal nem csak a saját hibáinkból eredt.
Jó: Maravics, Szabó Sz., Várda, ill. Pataki, Lukács, Székely.
Boros Tibor: – A mai teljesítményünk után illik szerénynek maradnunk, a továbbjutásnak azért örülhetünk.

Címlapon: Pataki Zaza továbbjutást érő gólt szerzett Jánoshalmán. Fotó: Nagy Marcell