Itthon lesz a kupameccs a Gárdony-Agárd ellen

Itthon lesz a kupameccs a Gárdony-Agárd ellen

A labdarúgó MOL Magyar Kupában 128 csapat, köztük az első- és a másodosztály teljes mezőnye száll harcba az Európa-liga indulást is jelentő 2021-es címért. A főtáblára az alacsonyabb osztályú együttesek között megyei másodosztályú gárda is kvalifikálta magát. A névadó szponzor szerepvállalásával új lendületet kap az 1909-ben útjára indított sorozat, melynek sorsolását csütörtökön este tartották meg az M4 Sport nyilvánossága előtt.

A férfi Magyar Kupa mostantól teljesen más lesz, mint eddig: a MOL támogatásának köszönhetően megújult a kupa arculata és csütörtökön bemutatkozott a sorozat indulója is. A hosszútávú, stratégiai együttműködés jelentőségéről dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke és Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója a döntő helyszínén, a Puskás Arénában beszélt az M4 Sport stábjának.

Az idei kiírásra összesen 480 csapat nevezett az ország minden tájáról, közöttük 9 Békés megyéből. A mezőny nagyobb része már augusztus elején megkezdte szereplését a megyei selejtezőkben, ahonnan végül 47 együttes került fel a főtáblára. Hozzájuk csatlakozik 49 NB III-as, 20 Merkantil Bank Ligás és 12 OTP Bank Ligás csapat, így alakul ki a 128-as főtábla mezőnye.

Három korábbi Magyar Kupa-győztes, egykori válogatott játékos, Pisont István, Gera Zoltán és Juhász Roland húzta ki a csapatokat.

A sorsolás a kiemeltekkel, azaz a profi csapatokkal indult. Az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei alacsonyabb osztályú ellenfeleket kapnak, s ezek lesznek minden esetben a pályaválasztók. Egy összecsapáson dől el a továbbjutás kérdése, az MLSZ elnökségének döntése értelmében a 128-as főtábla első teljes körének mérkőzéseit hétvégén, szeptember 18-20-án rendezik, ezzel is lehetőséget teremtve a kisebb csapatoknak kiemelkedő összecsapások rendezésére. A sorsoláson kialakuló párosítások közül az M4 Sport még a héten kiválasztja azokat, amelyek élőben képernyőre kerülnek.

Csapatunk elkerülte a kiemelteket és már csak nagyon kevés golyó várt kihúzásra, amikor Gera Zoltán a Füzesgyarmati SK nevet mutatta be a kamerába. Juhász Roland ellenfélnek az NB III-ban újonc Fejér megyei Gárdony-Agárd Gyógyfürdő együttesét sorsolta ki párba, amely a Nyugati csoportban a 17. helyet foglalja el. Itthon játszhatunk tehát, ami a távolság miatt sem hátrány. A játéknapok a csapatok egyezsége alapján szeptember 18-20. között lesznek.