Hétvégi szakmai visszatekintés

Hétvégi szakmai visszatekintés

Sok szempontból emlékezetes 100 perces csatát hozott csapatunk szombati szezonnyitó bajnoki mérkőzése Múcsonyban. Egy elkerülhető kiállítás miatt a teljes második félidőt emberhátrányban töltöttük a Putnokkal szemben, ennek ellenére mindvégig reális esélyünk volt a pontszerzésre, mégis elmaradt a bravúr. Hajdú Csaba erőnléti edző kettőt aludva az eseményekre így emlékszik vissza a történtekre.

Egy ilyen mérkőzés után, nagyon nehéz „felhők nélkül” értékelni, de azt gondolom, hogy a pozitív gondolatok hosszútávon előrébb visznek. Az első félidei teljesítményünk nem volt túl acélos, igaz bizonyos szakaszaiban sikerült ellenfelünkre erőltetni az akaratunkat. Pozitívum, hogy mi tudunk elsőként gólt szerezni, viszont az előnyt sajnos nem sikerült túl sokáig megőriznünk, a Putnok rövid időn belül megfordította az állást. Számomra úgy tűnk, hogy az egyenlítő gól kissé megtörte lendületünket. Hiányoltam a rövid átadásokat, a mozgásokat, túl sokat volt levegőben a labda. Kapkodva, sokszor pontatlanul próbáltuk a támadó harmadukba feljuttatni a labdát. A félidő vége egy váratlan meglepetést is tartogatott számomra/számunkra: a játék megállítása után és a partjelzővel való egyeztetést követően a játékvezető kiállította a sportszerűtlen magatartást tanúsító belső védőnket, Toca Bogdant. Ez a történés nagyban befolyásolta a mérkőzés további szakaszait.
A
második félidőre szerkezetet váltottunk és egy edzésen sokat gyakorolt hadrendben igyekeztünk helytállni. A váltás és a lelkesítő annyira jól sikerült, hogy mezőnyben kilenc emberrel is fölé kerekedtünk ellenfelünknek, végig nyomás alatt tudtuk tartani védelmüket. Nagy százalékban mi birtokoltuk a labdát, védekezésünk stabil és feltörhetetlen volt. Extra teljesítményt hoztak a fiúk! De csak a félidő végén sikerült egyenlítenünk, persze nem érdemtelenül. Sajnálatos módon ebben a félidőben is történt olyan esemény melyre nem lehet felkészülni. Varga Márkót fejsérülése miatt kórházba kellett szállítani. Az addig hiba nélkül játszó balhátvédünk elvesztése miatt tíz percet állt a játék. Az említett két eseménynek köszönhetően a hosszabbításból nem tudtunk jól kijönni, a lefújás előtt a „hazai” csapat megszerezte a győztes gólt, az egyenlítésre pedig már nem maradt idő!
Pozitív és előremutató a játékosok hozzáállása, a képességük arra, hogy extra teljesítményre is képesek, koncentráltan, együttműködve képesek dolgozni a pályán. Bízom benne, hogy ez a hozzáállás a közeljövőben pontokkal lesz kompenzálva! Hajrá Gyarmat!”

KÉP: Styecz Milán és Sipos Krisztián közös erővel oldja meg a feladatot. Fotó: Ács Zsolt Jr.