Hátrányból fordított a csapatunk

Hátrányból fordított a csapatunk

Hátrányból fordítva aratott értékes győzelmet csapatunk az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai 35. játéknapján. A fiúk hazai környezetben múlták felül az iskolázott focit bemutató Diósgyőr tartalék gárdáját, ezzel pedig ismét a Keleti csoport negyedik helyére léptünk elő.

Füzesgyarmati SK–Diósgyőri VTK II. 2–1 (1–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 100 néző. Vezette: Práth Dávid (Bőhm Ármin, Nyekita Brúnó László)
Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Lippai, Tóth O., Pataki – Ramos, Shadi (Márkus, 63., Bereczki, 93.), Kis Sz. – Csörgő (Molnár Sz., 87.), Popescu, Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Diósgyőr: Bánhegyi – Csávás (Omarasvili, 46.), Ivánka, Mrva, Kalandadze – Kispál, Csatári, Gönczi (Jónyer, 46.) – Schildkraut, Zsemlye, Farkas M. Edző: Zsivóczky-Pandel Gyula.
Gólszerző: Csörgő (17.), Popescu (82.), ill. Schildkraut (5. – 11-esből).

Jól indult a meccs a borsodi fiataloknak, Pataki Zalán az 5. percben csak szabálytalanul tudta megállítani az egyik támadójukat a büntetőterületen belül, a megítélt 11-est pedig Schildkraut értékesítette, 0–1. Nem sokat váratott az egyenlítés sem, a 17. percben Shadi mintaszerű átadását Csörgő Raul vette át a tizenhatoson belül, egy igazítás után 7 méterről elemi erővel bombázott a hálóba, 1–1. A gól meghozta a fiúk játékkedvét, folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégek kapuját. A legnagyobb helyet Popescu nevéhez fűződött, aki a kapussal szemben állva, pár centivel mellé csúsztatta a labdát.

A második félidő eleje kiegyenlített játékot hozott. Csapatunk taktikusan visszafogta az iramot és tartotta a labdát, ebből az alapállapotból egy-egy gyors ritmusváltással próbált előnyt szerezni. A türelmes játék a 82. percben meghozta az eredményt, amikor Cigan Cristian lépett ki a jobb oldalon. Ígéretes helyzetben nem a beadást választotta, hanem visszahúzta a labdát, ami meglephette a hazaiakat. A második szándékból középre ívelt labda Popescu Robertet találta tisztán, aki pár lépésről az üresen maradt kapuba fejelt, 2–1. A 4 perc hosszabbítás fokozta még az izgalmakat, de a vendégek felíveléseit könnyed szerrel verte vissza a védelem.

Jó: az egész csapat, Tóth O. a mezőny legjobbja, ill. Bánhegyi, Ivánka, Mrva, Zsemlye, Farkas M., Kispál.

Boros Tibor: – Kicsit tartottam a mai mérkőzéstől, emiatt az utolsó pillanatban úgy döntöttünk, hogy más rendszerben és felfogásban fogunk játszani. A végletekig kizsigerelt játékosaim fizikális értelemben legyőzték saját magukat, amit az eredmény is mutatja, emellett a pályára lépő négy ifjúsági játékosom mindegyike érdemben tudott hozzátenni a csapat játékához.
Zsivóczky-Pandel Gyula: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de a fiatalos lendületünket a rendkívül jó egyéni képességű labdarúgókkal rendelkező hazai csapat nagy rutinnal, taktikusan megtörte. Nem vagyok elégedetlen, mert a férfias játékban felvettük a küzdelmet.

Kép: A borsodi fiatalok jól küzdöttek, így nem könnyítették meg csapatunk dolgát. Fotó: Erdős Kiara