Hat perc alatt fordítottuk meg!

Hat perc alatt fordítottuk meg!

Zsinórban hatodik bajnoki sikerét aratta vasárnap csapatunk, amely a bajnokság 8. fordulójában az NB I-es játékosokkal megspékelt DVSC II. otthonában nyert. Nem is akárhogyan, hiszen a nagyerdei Stadionban lejátszott mérkőzés szünetében még a hazaiak álltak jobban két góllal, innen sikerült fordítani.

Debreceni VSC II.–Füzesgyarmati SK 23 (20)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Debrecen,
200 néző. Vezette: Molnár Réka (Punyi Gyula, Balla Levente).
Debrecen:
Kosicky – Barna, Lakatos, Belényesi (Gyönyörű, 80.), Újvárosi – Bévárdi (Györgyi, 67.), Kusnyir, Kuti – Bouoli, Pintér, Damásdi (Sármány, 55.). Edző: Szatmári Csaba.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze (Raducu, 40.), Benkő-Bíró, Toca, Achim Á. (Fejes, 46.) – Székely, Máriusz, Villand, Pataki (Kis Sz., 83.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Damásdi (1.), Bévárdi (35.), ill. Máriusz (54.), Székely (57.), Fejes (59.).

Jószerivel még a kettő-három éljen sem hangzott el, és Damásdi révén már gólra is váltották az első lehetőségüket a házigazdák, 0–1. A gól után magunkhoz ragadtuk az irányítást, különösen a jobb oldalon voltunk aktívak Achim Sebastian felfutásaival, beadásaival. Egy ilyen után Popescu Robert lekészítésénél Benkő-Bíró Norbert a kapuval szemben 10 méterről mellé rúgta a labdát. Félóra múltán Vincze Ákos sérülése törte meg a lendületünket, amit a házigazdák ki is használtak, igaz éppen a másik oldalról hozták össze az újabb góljukat. A középre passzolt labdába Fildan még nagy bravúrral beleütött, de a kipattanóra Bévárdi érkezett, aki pár méterről a léc alá helyezett, 0–2.
A második félidőre a bal szárnyunkat igyekezett erősíteni a szakvezetés, hogy az addig egyoldalas támadójátékot „kiszélesítse”. Ennek hatására kezdettől visszavettük az irányítást, és az 54–60. perc között az NB III-as történelmünk leglehengerlőbb időszakát nyújtottuk. Ebben a periódusban három szép találatot is elértek, megfordítva ezzel a találkozót. A mérkőzés utolsó 10 percég kiegyenlített játék folyt, komoly helyzetek nélkül. A végjátékban már a cél szentesítette az eszközt: védtük a számunkra kedvező eredményt, és mindezt sikerrel tettük.
Jó: mindkét csapat valamennyi játékosa elismerést érdemel.
Horváth Béla, technikai vezető:A semleges nézők számára nagyon élvezetes mérkőzést játszottunk. Sajnos egy ötperces rövidzárlatunk elég volt ahhoz, hogy a gyarmatiak megfordítsák az eredményt. A fiúk mindent megtettek, de most szerencsénk sem volt.
Boros Tibor: – A gyorsan bekapott gól után alapjaiban változott meg a mérkőzés forgatókönyve. Annak ellenére, hogy támadtunk, a hazaiak lezárhatták volna a meccset. A második félidőre a játékosok megkapták a szakmai instrukciókat is, de inkább az érzelmekre és az önbecsülésre próbáltam hatni a szünetben. Az ilyen pillanatokért érdemes a futballal foglalkozni.

Dr. Kincses László

Kép: Toca Bogdan csatázik a debreceniekkel. Fotó: Erdős Csaba