Három fiatal játékos érkezik

Három fiatal játékos érkezik

A nagy hőségre való tekintettel reggeli tréningekkel készül az NB III-as csapatunk. A játékosok számára hétfőn telt le a három hetes nyári pihenőidő, azóta Szabados Tamás irányításával végzik a munkát. A vezetőedző személye mellett a keret is átalakuláson megy keresztül ezekben a napokban.

Ami a tematikát illeti, az első két hét a fizikai állóképesség javításáról, „egységesítéséről” szól. Persze azért a labda sem hiányzik a foglalkozásokról, melyek rendje a kánikula idején délelőttre korlátozódik. A 36 esztendős vezetőedző, Szabados Tamás egy működő rendszerbe hozott új impulzusokat, ami a játékosok munkakedvére is jótékony hatást gyakorol. Két hét múltán egyre inkább a taktikai és technikai jellegű foglalkozások kerülnek előtérbe, ennek szerves részét jelentik a gyakorlómérkőzések, melyekből hat lesz az augusztus 1-jei bajnoki rajtig.

A tavalyi állományból többen is máshol folytatják. Az idény vége felé lemorzsolódó játékosokon túl, Kis Szabolcs az NB III-as újonchoz igazolt Hajdúszoboszlóra, a tehetséges ifjú támadót, Csörgő Rault az NB II-es Nyíregyháza szerződtette, míg Tóth Olivér a tanulmányai miatt a fővároshoz közel próbál csapatot találni. Hozzá hasonlóan a védelem belsejéből távozhat Lippai Tibor, akit a másodosztályú Szeged tesztel. Ennyi a konkrét veszteség, a szurkolók számára azonban jó hírt jelent, hogy akadnak a pótlásukra érkező új játékosok is.

Közülük hármat már bemutatott a menedzsment. Ennek megfelelően a csapattal kezdte meg a felkészülést a MOL Fehérvár II-es gárdájából érkező középpályás, Molnár Márk Miklós. A 20 éves játékos az utánpótlás éveit a Dunakanyarban töltötte váci, szentendrei, budapesti és főváros környéki „műhelyekben”. Felnőtt szinten 2019 tavaszán a Taksony NB III-as csapatában kapott rendszeres játéklehetőséget, ahol akkoriban éppen Szabados Tamás irányította a szakmai munkát. Az utóbbi két bajnoki évet a MOL Fehérvár második csapatában töltötte az NB III-ban. Kezdetben cserként vették számításba, a legutóbbi évadban azonban már rendszeres helye volt a piros-kékeknél: 19-szer volt kezdő, 7-szer csere a Nyugati csoport 15. helyezettjénél, ezeken két alkalommal a kapuba is betalált.

Szintén a harmadosztályból érkezik a szélen otthonos Nagy Zsolt András. A 22 esztendős erdélyi származású labdarúgó felnőtt szinten a Honvéd NB III-as csapatában mutatkozott be 2017 tavaszán, a következő évben az akkor NB II-es Cegléd U19-es alakulatában ontotta a gólokat. Felfigyelt rá a román III. osztályú Csíkszereda ahol két évet töltött el, a tavaly nyári magyarországi visszatéréséig. Amikor is az újonc Majos szerződtette. Bár a Tolna megyei gárdának nem igazán ment a Közép csoportban, a szélső ettől függetlenül jó évet zárt. Összesen 33 bajnokin léphetett pályára, 32-szer kezdőként, ezeken pedig 4 gólt jegyzett.

A támadósorba Szilágyi Szebasztián személyében érkezett új játékos. A 21 éves gólvágó Debrecenben, Balmazújvárosban és a Sajóvölgye Focisuli utánpótlásában nevelkedett. Putnokon mutatkozott be felnőtt szinten az NB III-ban 2019 májusában. Az elmúlt év első felét is ott töltötte, egyszer kezdőként, hétszer becserélve lépett pályára a harmadik vonalban. Az idei tavaszt a cigándi megye I. osztályú csapatánál töltötte, ahol 10-szer volt eredményes.
A szakmai stáb további játékosokkal is biztató tárgyalásokat folytat, hamarosan újabb szerződéskötésekre kerülhet sor.

Kép: Az új játékosokkal sokat fiatalodik a keret