Harmadszor is hazai tavaszi premier előtt

Harmadszor is hazai tavaszi premier előtt

A centerpálya használhatatlansága miatt két hazai bajnoki találkozó is elmaradt, szombaton azonban végre saját közönségünk előtt is tétmérkőzést vívhat a téli időszakban tovább erősödő csapatunk. Délután 16 órától a Tiszafüredi VSE alakulatát fogadjuk a Lázár Gyula Városi Sporttelepen, méghozzá a három pont begyűjtésének igényével.

A nagykunsági alakulat pillanatnyilag a tabella utolsó előtti pozícióját foglalja el, 4 ponttal és 4 hellyel áll mögöttünk. Új edzővel érkeznek, csapatukat az a Zoran Kuntics vette át, aki ősszel még a Salgótarjánt vezette sikerekre. Fordított párban Raducu Sorin góljával Füreden is győzni tudtunk, idehaza ugyanez a terv.
Kiveséztük az előző heti meccset, amiből levontuk a konzekvenciákat. Annyi volt a videóelemzés konklúziója, hogy a második félidőben valamivel jobb volt az ellenfél. Nekünk elsősorban a védekezésünkön kell javítanunk, ugyanis régen nem követtünk el annyi hibát, mint Monoron, ami egyébként nagyobb figyelemmel könnyen orvosolható osztotta meg az előző heti bajnoki tapasztalatait Boros Tibor.
A hétvégi erőpróba bizonyára más forgatókönyv szerint alakul majd, hiszen a két ellenfél teljesen eltérő helyzetben van, és persze a játékerőt tekintve sem azonos „kaliber”.
Tudjuk, hogy a Füred mindent elkövet majd annak érdekében, hogy meghosszabbíthassa tagságát. Mivel ez lesz az első mérkőzésük Kuntics mester vezetésével, pontosan nem tudhatjuk, hogy milyen felfogásban és alaptaktikával lépnek majd pályára, de a játékoskeretükről naprakész információnk van. A saját játékunkat próbáljuk meg érvényre juttatni. Nem vettünk át semmilyen új játékelemet a héten, csak az eddigi repertoárunkból próbáltuk kiemelni a fürediek elleni leghatékonyabbnak vélt dolgokat tette hozzá a szakmai koordinátor a hétvégi bajnoki kapcsán.
A szakvezetés dolgát nem könnyíti meg, hogy az első diagnózis szerint Popescu Robert
részleges keresztszalag-szakadást szenvedett, jövő héten Székesfehérváron derül ki, hogy műteni kell-e, vagy sem. Toca Bogdannak az utolsó mérkőzése lesz, amit eltiltása miatt ki kell hagynia, a többiek azonban hadra foghatóak és egészséges önbizalommal várják az újabb erőpróbát.
Egyszerre két vasat tartunk a kézben, hiszen szerdán is játszanunk kell. Emiatt a monori kezdőcsapathoz mérten bizonyosan lesznek változások. Személy szerint csak a győzelemmel lennék elégedett, de azt gondolom, hogy ezzel a játékosok is így vannak. A három pont megszerzésével újabb lépéssel kerülhetnénk közelebb a céljaink eléréséhet
jegyezte meg a szombati tervekről Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 23. forduló
Április 14., szombat, 16.00.
Füzesgyarmati SK–Tiszafüredi VSE
Vezeti: Antal Péter (Kormányos II. Gábor, Sebestyén László).

Kép: A monori meccs erélyeivel felvértezve győzni kell szombaton! Fotó: Monorise.hu