Gödörben lévő ellenfél érkezik

Gödörben lévő ellenfél érkezik

Nehéz helyzetben lévő ellenfél érkezik szombaton. A hazai évnyitón (reméljük nem kiabáljuk el és végre idehaza is pályára léphetünk) a Tiszafüred lesz a vendég a Lázár Gyula Városi Sporttelepen, amelynek kispadján új edző mutatkozik be.

A Tisza-partiak zsinórban nyolc bajnokin szenvedtek vereséget, és ezt már nem bírta ki az amúgy általános szakmai elismerésnek örvendő Csillag László. A Gyöngyös ellen már a korábbi másodedző, Dorcsák Zoltán irányította a kék-sárgákat, de simán kikapott a füredi gárda, amely most a kiesést jelentő 14. helyen tanyázik, és a legtöbb pontot hullajtotta el, hiszen a mögötte álló Tállya egy meccsel kevesebbet játszott.
A klubvezetés ezek után döntött úgy, hogy Zoran Kunticsot nevezi ki vezetőedzőnek. Az 51 éves szakember játékosként és edzőként többek között a Ferencvárosban is szerepelt, legutóbb pedig Salgótarjánban volt edző, ahonnan a klub anyagi gondjai miatt távozott. Füreden azt várják tőle, hogy tartsa benn az együttest, ami nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak, hiszen mindössze két pontra állnak a már bizonyosan bennmaradást jelentő 12. helytől.
Mi pedig azt reméljük, hogy az őszihez hasonlóan, csak a következő héttől kezd új életet a nagykunsági gárda, mint tette azt ősszel is. Emlékezetes, hogy fordított párban Raducu Sorin találatával mi nyertünk, pedig akkor is nehéz helyzetben volt a Füred, de azt követően ötös nyerő szériával a középmezőny élére küzdötte fel magát.
A Tisza-tavi együttes hozzánk hasonlóan újoncnak számít az NB III-ban, ám az elmúlt évtizedben folyamatosan ingázott az NB II és a megyei I. osztály között. A közelmúltban többször is megnyerte a megye egyet, de az osztályozókon alul maradt, így mostanáig kellett várnia az újabb feljutásra. Újoncként, de nem rutintalan csapattal vágott az évnek, több magasabb osztályból érkezett, illetve gólerős játékossal a soraiban. A mezőnyben a legkevesebb gólt lőtte, ugyanakkor negyedmagával a legtöbbet kapta, ennek ellenére kellemetlen ellenfél lehet.

Kép: A füredi meccs a mi elképzeléseink szerint alakult, s reményeink szerint így lesz ez szombaton is