Győztes hazai premier

Győztes hazai premier

Első hazai tesztmérkőzésén fegyelmezett, helyenként ötletes játékkal győzte le csapatunk a Közép csoport újoncának számító Kecskeméti TE együttesét. 

Füzesgyarmati SK–Kecskeméti TE 30 (20)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 100 néző. V.: Zahorán.
Füzesgyarmat, I. félidő: Fildan – Szilágyi, Vincze D., Raducu, Achim – Vincze Á., Villand – Balogh A., Pölöskei, Pataki – Székely. II. félidő: Ivicsevics – Tiponut, Vincze D. (Zádori S.), Nagy T., Molnár – Kis Sz., Hajdu – Kinczel, Prasler, Lukács – Urbán. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Kecskemét: Mészáros Bagó, Urbán, Farkas, Zámbori Szabó P. Tóth, Markó, Szabó D., Takács – Selyem. Játszott még: Ladányi, Kovács D., Szabó G., Vágó, Hirmann, Maczelka, Zámbó, Kovács P. Vezetőedző: Szabó Tibor.
Gólszerző: Pataki a 12., Raducu a 45., Kinczel a 81. percben.

A szakadó esőben élénk mezőnyjáték alakult ki. Gyakorlatilag az első gyarmati lehetőség góllal zárult, miután a 12. percben egy jobbról belőtt labdát Pataki Zalán juttatott a kapuba. A folytatásban nagy mezőnycsata alakult ki, a vendégek játékban és küzdelemben is egyenrangú partnerek voltak. Bő félóra után Pölöskei Péter ziccerben passzolt Patakinak, aki megduplázta góljai számát, azonban a játékvezető les címen nem adta meg a találatot. Néhány perc múltán mégis növelte előnyét csapatunk, egy kis szögletből beívelt labdára Raducu Sorin emelkedett a legmagasabbra, aki közelről bólintott a hálóba.
A második játékrészre csupán Vincze Dániel maradt meg hírmondónak, a 60. percben azonban őt is leváltotta Zádori Sebastian. A KTE edzője ugyancsak pályára küldte a tartalékjait, a fiatalok iparkodtak is, de csak kapufáig jutottak. Negyedóra után fordult a játék képe: lendületbe jöttek a fiúk és egyre nagyobb fölénybe kerültünk. A 80. percben még kimaradt egy komoly ziccer, egy minutával később viszont egy Urbán Sándor által megcsúsztatott bedobást Kinczel Ervin bólintott a hálóba, beállítva ezzel a végeredményt.
Boros Tibor: – A délelőtti edzésen átvettünk pár támadásépítési és pontrúgás utáni variációt, ezek közül több is visszaköszönt. Ezzel együtt az eredmény másodlagos, a terhelés elosztásán volt a lényeg.
Szabó Tibor: – Az első edzőmérkőzésünk volt, látszott, hogy a házigazdák előrébb tartanak a csapatépítésben. A találkozó elérte célját, a fiataloknak be kell épülniük a csapatba.

Dr. Kincses László

KÉP: Raducu Sorin a szünet előtt fejjel vette talált a kecskemétiek kapujába. Fotó:: Nagy Marcell