Egy órával korábban kezdünk szerdán

Egy órával korábban kezdünk szerdán

Megváltozott csapatunk szerda délutáni hazai tesztmeccsének a kezdési időpontja. A kecskemétiek kéréséhez igazodva, 17 órakor indul útjára a labda az új idény első gyarmati rendezésű találkozóján, amelyen a harmadik vonalba frissen felkerült, a napokban névváltáson is átesett Kecskeméti TE együttesét fogadjuk.

– A Tiszakécske után egy újabb jó képességű ellenféllel mérettetjük meg magunkat. Ezen a találkozón sem az eredményen lesz a hangsúly számunkra. Persze szeretnénk becsülettel helytállni, de sokkal fontosabb, hogy az alapjátékunkba mielőbb beilleszkedjenek az újonnan érkezők. Szem előtt tartjuk a terhelés elosztását is, éppen ezért két külön sor lép majd pályára félidőnként – avatott a szerdai találkozó kulisszatitkaiba Boros Tibor szakmai koordinátor.
A vezető hozzátette azt is, hogy a 4-2-3-1-es alapjátékot játsszák majd, a taktikai elemek közül pedig a labdakihozatalok, a támadásépítés, a rögzített szituációkhoz kapcsolódó alapmozgások gyakorlása élvez prioritást.
– Több új játékos is szerephez juthat, hiszen felépült Balogh Alex, Pölöskei Péter, illetve Vincze Dániel is bevethető állapotban van. Mellettük akadnak próbázók, és Lukács Zsombor is visszatért, aki utóbb mégis elfogadta az ajánlatunkat, így elhárult az akadálya annak, hogy velünk folytassa a tavalyi házi gólkirály – számolt be a legfrissebb fejleményekről Boros Tibor.
Friss hír még a csapat háza tájáról, hogy hétfőtől bekapcsolódott a munkába Zádori Sebastian, de a két hónapja keresztszalaggal műtött Popescu Robert rehabilitációja is rohamléptekben halad. „Popi” a kerettel készül, de érthetően még csak egyéni munkát végez.
A szerdai meccs vízválasztó lehet a próbázók életében, hiszen a keretben már csak egy, legfeljebb két hely kiadó. Közülük bizonyosan nem lesz gyarmati labdarúgó a székelyudvarhelyi Ribarics Roland, aki előtt más lehetőség adódott, ezért nem várta meg a hétközi próbát.

KÉP: Lukács Zsombor visszatérése megnyugtató megoldás lehet a csapat támadójátékát illetően. Fotó: Nagy Marcell