Győzelemmel tértünk vissza

Győzelemmel tértünk vissza

Győzelemmel tértünk vissza a bajnokságba, csapatunk egy sikertelen és egy eredményes halasztást követően a kieső helyen tanyázó Sajóbábonyt verte, feljavuló második félidei teljesítménnyel. Ezzel a sikerrel a 4. helyre léptünk előre a tabellán, miközben két mérkőzéssel kevesebb áll a számlánkon, mint a legtöbb közvetlen riválisunknak.

Füzesgyarmati SK–Sajóbábonyi VSE 4–0 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött. Vezette: Dobai János (Dobos Dávid, Dobó Sándor).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Tóth O. (Márkus, 83.), Raducu, Szabó R., Achim Á. – Árvai (Bereczki, 83.), Kis Sz. (Shadi, 76.), Ramos (Molnár Sz., 76.), Vajda (Balogh G., 59.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Sajóbábony: Bánhegyi – Pataki, Tóth I., Boda (Dáné, 63.), Balogh D. – Borai (Palkó, 86.), Lakatos, Molnár M., Patócs – Faggyas, Sebők. Megbízott edző: Dávid Zoltán.
Gólszerző: Kis Sz. (12. – 11-esből, 60.), Popescu (46.), Bereczki (88.).

A 12. percben szereztük meg a vezetést, miután Árvai Ádám csapott le az egyik bizonytalankodó védő hibájára, aki ellökte őt a tizenhatoson belül. A nyilvánvaló büntetőt Kis Szabolcs értékesítette, 1–0. A folytatásban az aktív jobb szárnyunk révén uraltuk a játékot, de sokat hibáztak játékosaink, ezzel magukra hozva az ellenfelet, amely két ígéretes lehetőséget is kialakított.

Szünet után gyorsan jött a megnyugtató második találat. A 46. percben röviden szabadított fel a vendégcsapat, Luis Ramos csapott rá a labdára a kezdőkörben, kiugratta a jobb oldalon Árvai Ádámott, aki pontosan tálalt Popescu Gheorghe Robert elé, a center pedig fejjel értékesítette a labdát, 2–0. A megnyugtató vezetésünk birtokában tudatosan visszahúzódott a csapatunk és kontrajátékra állt át. Ennek hozománya lett a harmadik találat a 60. percben, amikor Szabó Richárd tisztázott egy beadást és szöktette vele a félpályáról startoló Balogh Gusztávot. A szélső védőjét kicselezve tört középre, majd Popescu Gheorghe Robert elé tette a labdát, akinek a 16-oson belülről leadott lövését még bravúrral védte a kapus, de a kipattanót Kis Szabolcs 3 m-ről bekotorta, 3–0. A végjátékra is maradt egy szépségdíjas találat. A 88. percben az ellenfél szögletéből megiramodva, Balogh Gusztáv vezette végig a pályán a labdát, majd az elfekvő kapus mellett önzetlenül az újonc Bereczki Bencével rúgatott gólt, 4–0.

Az első félidőben még döcögött a csapatjátékunk, de szünet után részben a szerkezetváltásnak, részben a fáradó ellenfélnek köszönhetően, markáns különbség alakult ki, ami az eredményességben is megmutatkozott.

Jó: Patócs, ill. Árvai (a mezőny legjobbja), Raducu, Achim Á., Kis Sz., Balogh G.

Boros Tibor: – Az előzmények ismeretében tisztában voltam vele, hogy nem lehet folyamatos a csapatjátékunk, ezért csak egy kibrusztolt, minimális győzelmet vártam a csapattól. Az első félidő igazolta a várakozásaimat, kellemes meglepetés volt, hogy szünet után minőségben előre tudtunk lépni a fáradni látszó ellenféllel szemben, ez a teljesítmény eredményezte a magabiztos, de reális győzelmünket.

Dávid Zoltán: – Mindkét félidőben elkerülhető gólokat kaptunk, de azt nem lehet elvitatni, hogy a hazaiak jobb képességű játékosokkal rendelkeznek és jobban is játszottak nálunk, így megérdemelt a győzelmük.

Kincses László

Kép: Győzelmi pózban. Fotó: Erdős Csaba