Győzelem, kiváló második félidei játékkal

Győzelem, kiváló második félidei játékkal

Kellemes meglepetésre, magabiztos sikerrel zártuk a Keleti csoport vasárnapi rangadóját. Csapatunk a 15. játéknapon a dobogó második fokán álló Jászberényt fogadta és múlta felül, köszönhetően a második félidei eredményességnek. Ezzel a két együttes között 7 pontra fogyott a különbség, amit akár tovább is „koptathatunk” a pótlásra váró két halasztott meccsünkön.

Füzesgyarmati SK–Jászberényi FC 4–0 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 220 néző. Vezette: Katona Balázs (Kovács Zoltán, Molnár Alex).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S. (Erdős-Balizs, 89.), Lippai (Raducu, 12.), Szabó R., Sundas (Márkus, 89.) – Achim Á., Ramos (Tóth O., 85.) – Kis Sz. (Balogh G., 85.), Shadi, Cigan – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Jászberény: Bonica – Szemere, Torkos (Szanyi, 66.), Aranyos, Süttő – Fekete O. (László K., 63.), Gergely, Fekete M. (Nagy Sz., 63.) – Szőllősi (Papp P., 75.) – Hodgyai, Pálinkás. Edző: Német Gyula.
Gólszerző: Cigan (53.), Popescu (62.), Achim Á. (63.), Szabó R. (87.).

Az első említésre méltó eseményt egy kényszerű csere jelentette. Lippai Tibor egy rossz talajfogás következtében súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett, nem tudta tovább folytatni. Az első félidő hajtós, küzdelmes mezőnyjátékot hozott, mindkét fél a stabil védekezésre helyezte a hangsúlyt, komoly lehetőség csak Szabó Richárd, illetve Raducu Sorin előtt adódott.

Szünet után gyorsan vezetést szerzett a csapatunk, ami új mederbe terelte a játékot is. Az 53. percben Kis Szabolcs jobb oldali szögletére Cigan Cristian robbant be, a rövid sarokról csúsztatott a kapu közepébe, a labda a léc alatt ért célba, 1–0. Hamarosan újabb góloknak tapsolhattak a szurkolóink. A 62. percben Cigan az előkészítésben jeleskedett, miután a bal oldali pontos beadására Popescu Robert érkezett a rövid sarokra, fejesét Bonica már csak beljebb tudta ütni a bal kapufa tövénél, 2–0. Röviddel a középkezdés után Cigan lépett ki ziccerben, lövését csak kiütni tudta a berényiek kapusa, a labda Popescu elé került a bal szélen, aki egy lövőcsel után tört be, majd visszatette a mélységből érkező Achim Ádám elé, akinek a lövése a blokkolni szándékozó védők között került a kapuba, 3–0. Ezzel még nem ért véget a gólparádé. A 87 percben egy kicsiben elvégzett szöglet után Shadi beívelését Szabó Richárd az ötösről belsőzte a hálóba, 4–0.

Eltérő félidők után született meg a bravúros sikerünk, amely a látottak alapján ilyen arányban is megérdemelt. A második félidei teljesítményükkel még a BVSC elleni legutóbbi hazai mérkőzésünket is sikerült überelnünk.

Jó: az egész hazai csapat, Popescu (a mezőny legjobbja), ill. Aranyos.

Boros Tibor: – A hangulatomat és a csapat első félidei teljesítményét is beárnyékolta Lippai Tibi sajnálatos sérülése, akinek a térdkalácsát a masszőrünk helyrerakta, de a pontos diagnózist még nem ismerjük. A második félidőre a stáb próbálta magát függetleníteni az ijesztő eseménytől, ezt kértük a játékosoktól is, akik kimagasló produkciót tettek le az „asztalra”, és ez számszerűen is egy nagyon szép eredményt hozott számunkra.

Német Gyula: – Először is gratulálok a hazaiaknak! Most először tartottam a mérkőzéstől, és igazolódtak az aggályaim. Az első félidő tulajdonképpen még rendben is volt, de szünet után akaratban felülmúltak bennünket a hazaiak. Ez már máskor is okozott gondot, de összességében azért jól szerepelünk, szeretnénk a dobogón végezni az idény végén.

Jeneses László

Kép: Jó munka után kijár az ünneplés. Fotó: Erdős Csaba