Fortuna billentette ki a mérleg nyelvét

Fortuna billentette ki a mérleg nyelvét

Rangadóvesztéssel kezdtük az új bajnoki évet. A Keleti csoport tavalyi ezüstérmese otthonában maradtunk alul egy „fél” góllal, ám ez is három pontot jelentett a Jászberénynek.

Jászberényi FC–Füzesgyarmati SK 10 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Jászberény, 350 néző. Vezette: Kovács Imre (Csóra Szabolcs, Gordos Árpád Mihály).
Jászberény: Miski – Szemere, Ilkovics, Lakatos B., Süttő – Király O. (Balogh B., 84.), Sándor I., Ludasi, Szöllősi (László, 68., Győrfi, 88.) – Pálinkás, Gresó. Vezetőedző: Németh Gyula.
Füzesgyarmat: Ivicsevics – Achim S., Benkő-Bíró, Raducu, Toca, Fejes (Lukács, 75.) – Székely, Katona (Kis Sz., 46.), Achim Á., Pataki (Máriusz, 46.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Lakatos B. (28.).

Rangadóhoz méltó óvatossággal kezdtek a csapatok, de a játék színvonalára így sem lehetett panaszuk a nézőknek. Kiegyenlített mederben folyt az első félidő, ezért is jött váratlanul a hazaiak vezető találata. A 28. percben Lakatos lövése az asszisztens szerint a felső lécről a gólvonal mögé pattant, bár a felszabadító védőink vehemensen vitatták az esetet, 1–0. A folytatásban is jobbára a két tizenhatos közötti területre koncentrálódott a játék, ennek ellenére szünet előtt tovább növelhették volna előnyüket a házgazdák. A 40. percben büntetőhöz jutottak, ám Szöllősi kísérletét Ivicsevics nagy bravúrral hárította.
A második félidőre támadóbb felfogásban lépünk pályára és
két friss embert is bevetettünk. Komoly mezőnyfölényre tettünk szert, de a berényiek kapuja előtt semmi nem sikerült. A 70. percben egy jobb oldali szabadrúgást Popescu fejelt a hálóba, amit a játékvezető les címet visszavont, bár a támadó tényleg a védője elöl bólintott el, de jóval a felállított sorfal mögül! A végjátékban nyomást helyeztünk a berényiekre, így kényszerűen kinyíltunk, ezáltal több kontra is adódott házigazdák előtt, újabb gól azonban már nem született.
Jó: az egész hazai csapat, ill. Benkő-Bíró.
Németh Gyula: – Komoly csapatmunka volt ez a győzelem, megvolt a lehetőségünk hamarabb is lezárni a találkozót, de a gyarmatiak második félidei játékában végig benne volt a gól. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy győzelemmel debütáltunk.
Boros Tibor: – A
z első félidőre rányomta a bélyegét, hogy több játékosunk is igen komoly versenydrukkal küszködött. Mindez negatív hatással volt a csapatunkra. A második játékrész nagyon esetlegesre sikeredett, mivel érthető módon egy élő fallal találtuk magunkat szembe, és még a szerencse sem mellettünk állt.

Dr. Kincses László

Kép: Popescu Robert pontot érő gólját nem adta meg a spori