Évzárásként az esztendő meccse jön

Évzárásként az esztendő meccse jön

A nyári alapozás kezdetekor aligha gondolta volna bárki is, hogy nem csak az idény első, de az utolsó meccsét is a Tiszakécske ellen játssza majd a csapatunk! A júliusi felkészülési találkozó az NB II-be frissen felkerült Tisza-parti városba vitt bennünket, most pedig a Magyar Kupa hozza Gyarmatra a kécskei alakulatot. A júliusival ellentétben, ez a csata már tétre megy: egészen pontosan a 16 közé jutásért mérkőzünk velük.

– Személyes emlék, hogy kezdőként az első NB II-es mérkőzésemet, illetve az életem első villanyfényes meccsét is a Török-Balla duóval fémjelzett NB II-es bajnok, Tiszakécske ellen játszottam. Meglepetést erejével hatott számomra, hogy a két csapatnak van a régmúltmúltból adódó közös történelme is. Közel negyven évvel ezelőtt, a harmadosztályú Körös csoportban rivális volt a két gárda – kezdte kissé rendhagyó módon a kupameccs felvezetését Boros Tibor, azt a nem elhanyagolható tényt is hozzátéve, hogy a gyarmati csapat akkor mindkét alkalommal legyőzte a Tisza-partiakat.
Lényegesen közelebbi emlék a nyári közös edzőmeccs, melyet a kécskeiek impozáns sportlétesítményében vívtunk. Az átalakított csapatunk első edzőmeccsén 1–1-es döntetlenre végzett az előző évben a harmadosztályt „dobbantódeszkának” használó házigazdákkal. A sárga-kékek velünk egyszerre kerültek fel megyéjükből a Nemzeti Bajnokságba, és nyomban további szintet léptek. Ellenfelünk az idény elején nehezen vette fel a második vonal ritmusát, de azután produkált egy tíz meccsből álló veretlen szériát, amivel a középmezőnybe küzdötte fel magát és egycsapásra megszűntek a nehézségei. A Váctól elszenvedett legutolsó hazai vereség szakította meg ezt a nagy sorozatot, ennek ellenére a 8. helyről kezdhették a vasárnaptól vasárnapig tartó három vendégfellépésüket. A „hármasugrás” második fázisa lesz a szerdai gyarmati szereplés, előtte Dorogon nem járt sikerrel a Tisza-parti alakulat (4–0), a hét utolsó napján pedig Soroksáron lesz jelentése, ahol immár a tavaszi idény első fordulóját vívja.
– Kicsit rendhagyó módon készültünk, hiszen az utolsó bajnoki után két teljes nap pihenőt kaptak a játékosok, hármat edzettünk, a szombat és a vasárnap pedig megint a kikapcsolódásé volt – tette hozzá Boros Tibor. – Értelemszerűen nem mi vagyunk az esélyesek, de azért nem feltett kézzel megyünk majd fel a pályára. Ugyanúgy kezeljük a dolgot, mintha a soron következő bajnoki találkozó előtt állnánk, szerencsére a legjobb formában lévő játékosokat tudjuk szerepeltetni a téli pihenő megkezdése előtt. A sorozatban a 32 közé jutás már sporttörténelem volt számunkra, ezen a találkozón tehát az új saját csúcsunkat próbáljuk megdönteni. Nem feltétlenül elvárás a továbbjutás a csapattal szemben, hiszen az ellenfél magasabb szinten áll, de annak szellemében futnak majd ki a játékosaink, hogy ez mégis teljesüljön.
Egy bravúros továbbjutással már vélhetően elkerülhetetlen lenne, hogy ne élvonalbeli csapat jusson ellenfélnek a sorozat következő körében. Mivel a folytatás februárra esik, azzal a téli holtidényt is lerövidítenék maguk számra a fiúk, onnantól kezdve ugyanis oda-visszavágón dőlnek el a párharcok.

December 5., szerda, 12.00
Magyar Kupa, 16 közé jutásért
Füzesgyarmati SK–Duna Aszfalt Tiszakécske VSE
Vezet
i: Nagy Norbert (Berettyán Péter, Horváth Róbert).

Kép: Boros Tibor valamennyi játékostól csúcsteljesítményt vár el az NB II-es ellenféllel szemben. Fotó: Nagy Marcell