Ellentétes első és utolsó negyed

Ellentétes első és utolsó negyed

Eltérő félidőket láthattak a nézők szerdán a Kórház utcai stadionban, amikor csapatunk a Békéscsaba 1912 Előre vendégeként lépett pályára. Az első 45 percben a hazaiak akarata érvényesült, ami gólokkal is társult, a folytatásban viszont kiegyenlítettük a játékot, sőt a meccs utolsó negyedében szorossá tettük a találkozót.

Békéscsaba 1912 Előre–Füzesgyarmati SK 4–3 (3–0)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 300 néző. Vezette: Hanyecz.
Békéscsaba: Uram (Czinanó, 61.) – Szalai (Kovács Á., 61.), Nagy S. (Lászik, 71.), Bora (Styecz B., 71.), Mészáros (Hodonicki, 71.) – Király (Kasik, 71.), Babinyecz (Váradi, 61.), Kitl (Czvalinga, 71.) – Paudits (Oláh L., 61.), Lukács (Szabó P., 61.), Pantovics (Gránicz, 61.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
Füzesgyarmat: Fildan (Ferenczi, 62.) – Sundas, Tóth O., Szabó R., Márkus (Raducu, 22., Mazán, 80.) – Achim Á. – Achim S., Kis Sz. (Vajda, 12.), Csörgő (Molnár Sz., 30.), Cigan (Popescu, 88.) – Popescu (Erdős-Balizs, 76.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Paudits (5.), Lukács (17. – 11-esből), Szalai (18.), Hodonicki (79.), ill. Tóth O. (75.), Cigan (77. – 11-esből), Popescu (89.).

A 18. percre már három gólos hátrányba kerültünk, ami betudható volt annak,is, hogy sérülések miatt több  alkalommal is emberhátrányban játszottunk, tálcán felkínált lehetőségeinkkel pedig jól élt a hazai csapat. A folytatásban is védekezésre szorultunk, hátsó alakzat azonban már masszívabb volt, így elkerültük az újabb gólokat, bár az Előre kapuja előtt nem igazán tudtunk veszélyesek lenni.
Szünet után a kapusoknak kevés dolguk volt, nem kellett bravúrokat bemutatniuk. Ebben az időszakban már sokkal stabilabb volt a csapatunk és támadásépítésekre is futotta az erejéből. A mérkőzés utolsó negyedében négy gólt is el tudott érni, igaz ebből negyedet érvénytelenített a játékvezető. Sajnos ezt a játékrészt is beárnyékolta két újabb sérülés.
Boros Tibor: – A mérkőzés első negyedórája sokkoló volt számunkra, ez a negatívum tovább fokozódott az öt labdarúgónk sérülésével. Ugyanakkor bizakodással tölt el, hogy a csapat gerince „egyben van”, mentális értelemben többen is komoly profizmusról tettek tanúbizonyságot a második félidőben.