Egyszer fent, egyszer lent

Egyszer fent, egyszer lent

A nagy múltú és szebb jövőt érdemlő egyszeres magyar és román bajnok Nagyváradi AC otthonában tesztelt szombaton csapatunk. A negyedik ligába frissen felkerülő házigazdák kellemes edzőpartnernek bizonyultak, a formába hozás időszakába éppen csak belépő Boros-legénységnek.

Nagyváradi AC–Füzesgyarmati SK 25 (02)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Nagyvárad, 150 néző.
Füzesgyarmat, I. félidő: Ivicsevics – Szilágyi, Vincze D., Raducu, Achim Á. – Urbán, Prasler, Villand, Pataki – Styecz, Székely. A 60. perctől: Fildan – Szilágyi, Hajdú, Nagy T., Toca – Kinczel, Vincze Á., Kis Sz., Balogh A. – Pölöskei, Lukács. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Füzesgyarmati gólszerző: Styecz, Székely, Lukács, Kinczel, Balogh A.

Néhány perces tapogatódzó játék után gyarmati fölényt hozott az első játékrész. Számos kombinatív támadás futott végig a pályán, emellett pontrúgásokból is veszélyeztettek a vendégek. Az első gól akcióból született Styecz Milán révén, azt követően egy szögelt variáció után Székely bólintott a kapuba.
Mivel a 60. percre volt ütemezve a sorcsere, a szakmai stáb a szünetben annyit kért a játékosoktól, hogy a maradék időt tartalmasan és intenzíven töltsék ki. Ehhez képest leült a piros-fehérek játéka, így a hazaiak szépíteni tudtak. A második sornak is idő kellett ahhoz, hogy felvegye a ritmust, eközben a váradiak egyenlítettek. A gól azonban felébresztette Pölöskeiéket, akik az utolsó 20 percben az eddigi összes tesztmeccset egybevetve, a legkreatívabb és legeredményesebb játékot nyújtották, melynek hozománya három szépségdíjas találat volt.
Florin Farcas: – Egy nagyon jól felkészített csapattal találkoztunk, minőségi játékosokkal a soraikban. Mi egy kis csapat vagyunk, frissen feljutva a negyedik ligába, fiatal játékosokkal. Elégedett vagyok a játékkal, figyelembe véve azt is, hogy mindössze egy hete tart a felkészülésünk.
Boros Tibor: –
A mérkőzés előtt jeleztem a játékosoknak, hogy a játékunk minőségével és az eredményességgel kapcsolatban is vannak elvárásaim. Egy meccsen belül most produkáltuk a leggyengébb, egyben a leginkább bizakodásra adó játékunkat. A kettősség analizálása a stábra és a játékosokra vár a hétfői edzés során.

KÉP: Taktikai egyeztetés a 18 ezres váradi arénában