Egy vitatható büntető döntött

Egy vitatható büntető döntött

Csak úgy, mint márciusban, ezúttal is fájó vereséget szenvedünk Egerben, az NB III-as labdarúgó-bajnokság 13. játéknapjáról elmaradt mérkőzés pótlásán. Akkor a feljutás múlott rajta, most az őszi bronzérem. Mi szereztünk vezetést, de a hevesiek a második félidő elején hathatós játékvezetői segítséggel fordítottak, azt követően pedig már nem engedték érvényesülni játékosainkat. Ezzel az Eger zárta az ősz dobogós helyen, mi pedig az 5. pozíciót elfoglalva várhatjuk a tavaszi folytatást.

Eger SE–Füzesgyarmati SK 2–1 (0–1)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Eger, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács Tamás (Szabó Dániel, Kovács Zoltán).
Eger: Nacsa – Debreczeni, Katona A., Vaskó, Nemes – Antal (Kis G., 79.), Hegedűs D. – Pál, Géringer (Valkay, 93.), Gresó (Vajda Á., 92.) – Olasz D. Vezetőedző: Sütő Szilárd.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Raducu (Tóth O., 81.), Szabó R., Sundas – Achim Á., Ramos (Balogh G., 81.) – Cigan (Árvai, 88.), Kis Sz. (Vajda, 73.), Shadi – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Gresó (51., 57. – 11-esből), ill. Luis Ramos (39.).

Küzdelmes mezőnyjátékot hozott a mérkőzés első 15 perce. A hátsó biztonságot szem előtt tartva küzdött a két csapat, de az ellenfél tizenhatosa előterében kölcsönösen elfogyott a tudomány. Kivételt jelentett Popescu Robert közeli fejese, melyet egy jobb oldali szabadrúgás előzött meg az alapvonal és a tizenhatos találkozósától, ám az egyik egri védőnek a gólvonalról sikerült elrúgnia a labdát. A hazaiak a középpályát kihagyva próbálták hosszú labdákkal megjátszani Olasz Dénest, de a center nem tudott érvényesülni a vendégvédők között. A gyarmatiak többet birtokolták a labdát, szervezetten járatták azt, ám nem bírták feltörni a 6-8 emberrel is visszazáró egriek hátsó alakzatát. A 39. percben megtört a jég. Kis Szabolcs jobb oldali szögleténél Luis Ramos szabadult meg őrzőjétől és az ötösről megfejelt labdáját Nacsa kapus csak beljebb tudta tenyerelni, 0–1.

A második félidő elején Kis Szabolcs és Popescu Robert is növelhette volna az előnyt, de a kapus eszén nem sikerült túljárniuk, a másik oldalon viszont Gresó sokkal kisebb lehetőséget használt ki. Az 51. percben egy tizenhatos előtt keresztbe lőtt labda találta meg az üresen hagyott támadót, aki a bal összekötő helyéről 10 méterről zavartalanul lőtt a hosszú sarokba, 1–1. Hat minutával később egy ajándék büntetővel pedig már a házigazdák vezettek. A jobb szélről középre ívelt labdát Olasz igyekezett megszelídíteni a tizenhatoson belül Raducu szorításában, a játékvezető pedig szabálytalanságot látva, tévesen büntetőt ítélt, amit Gresó a bal alsó sarokba helyezett, 2–1. Felbátorodtak az egriek, zsinórban négy szögletet elvégezve tábort ütöttek a kapunk előterében, igaz kevés veszélyt jelentettek. A félidő második felére ismét aktívabbá vált csapatunk, de a hazai gárda ügyesen tördelte a játékot, nem engedte kibontakozni a játékunk.

Jó: Gresó, Nacsa, Vaskó, Katona, ill. az egész vendégcsapat.

Boros Tibor: – Nem szokásom ilyet tenni, de most felmentem a csapatomat a vereség alól. Próbáltam a fiúkra hatni, hogy függetlenítsék magukat az egriek verbális nyomása alól, de ez ebben a miliőben lehetetlen volt. Mélységesen sértve érzem magam a történtek miatt, hiszen a mi érdekünket félretéve bevállaltuk ezt az extrém időpontot a játékra, de az a minősíthetetlen stílus, amit több hazai játékos is megengedett magának a pályán, maximálisan elítélendő és elfogadhatatlan a mi hozzáállásunk függvényében. Ezek után az lenne a minimum, hogy elnézés kérnek! A meccsről pedig szubjektíven annyit, hogy egy ajándék tizenegyessel, érdemtelenül nyert a hazai csapat.

Kép: Popi a második félidő elején döntésre vihette volna a dolgot. Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap