Döntetlen Békéscsabán

Döntetlen Békéscsabán

Békéscsaba 1912 Előre II–Füzesgyarmati SK 2–2 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 190 néző. Vezette: Nagy Norbert (Kövér Tamás, Molnár László Máté).
Békéscsaba II: Winter – Hodonicki, Szabó Cs., Zvara, Szabó Zs. (Zelik, 66.) – Váradi (Varga T., 84.), Balog Zs., Bónus, Kasik (Styecz, 84.) – Oláh Á. (Bukor, 74.), Pantovics. Edző: Brlázs István Gábor.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Szántó, Pataki – Oltean, Achim Á. – Molnár M., Shadi (Nagy Zs., 46.), Cigan – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.
Gólszerző: Váradi (66., 82.), ill. Molnár M. (61.), Cigan (86.).

Az első félidőben mi kezdeményeztünk többet. Az Előre jól zárta le a pálya védő harmadát, így egy lesgólon kívül nem igazán tudtunk helyzetbe kerülni, míg az ellenfelünk kontrákból próbált ellenakciókat vezetni, de ezek nem vezettek eredményre.
Szünet után megélénkült a meccs. A 60. percben egy jobb oldali bedobást az ötös sarkánál megcsúsztattunk , a hosszún érkezett Molnár Márkó, aki közelről a hálóba pörgetett, 0–1. Hat minutával később jött az egyenlítés. Egy jobb oldalról középre ívelt labdát Váradi fejelt a tizenegyes pont tájékáról a kapu bal alsó sarkába, 1–1. A csabaiak átvették a játék irányítását a meccs utolsó harmadára, a 82. percben pedig már az előny is náluk volt. Váradi lépett be a 16-oson belülre és a védők szorításából 10 méterről elgurította a labdát Fildan mellett, 2–1. Nyomban ezt követően Szántó a gólvonalról mentett látványosat, majd az egyenlítés is összejött. A 86. percben az alapvonal közeléből jutottunk szabadrúgáshoz, a labda egy rossz ollózási kísérlet után Ciganhoz került, aki a hosszú oldalon mellel maga elé tette azt, és kapásból pontosan célzott, 2–2.
Eseménytelen első- és mozgalmas második félidőt követően alakult ki az igazságosnak nevezhető döntetlen.

Jó: Balog Zs., Pantovics, Zvara, ill. Oltean, Lippai, Cigan, Fildan.

Brlázs István Gábor: – Nagyon jó csapat ellen játszottunk, nem lehetünk elégedetlenek az egy ponttal. Az első félidő a vendégeké volt, a másodikban kicsit közelebb álltunk a győzelemhez, de sajnos két elkerülhető gólt kaptunk.
Boros Tibor: – Az első félidőben fölényben játszottunk, a második elején a vezetést is megszereztük, de szétesett a csapatjátékunk. A hazaiak fordítani tudtak, nekünk pedig örülnünk kellett annak is, hogy egyáltalán pontot tudtunk szerezni.