Az Ózd ellen sem tört meg a lendületünk

Az Ózd ellen sem tört meg a lendületünk

A lendületben lévő csapatunk az Ózdi Kohászt is „beolvasztotta a tégelyébe”, az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 11. fordulója keretében. Sorrendben a kilencedik sikerünket könyvelhettük el, és mivel a második helyezett Jászberény vereséget szenvedett, immár 4 pontra növeltük előnyünket a riválisok előtt.

Füzesgyarmati SK–Ózdi Kohász SC 31 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
200 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Szabó Ferenc Szilárd).
Füzesgyarmat:
Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Toca, Fejes – Székely, Villand (Achim Á. (83.), Máriusz, Pataki Z. (Lukács, 74.) – Popescu (Katona Gy., 67.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Ózd: Lékai – Czingráber, Gál Sz., Keményffy – Tönkő, Marczis, Kozics, Zöllei (Pataki Zs., 67.) – Lévai, Pataki R. (Tóth G., 77.), Bogáti (Hiba, 91.). Vezetőedző: Várhidi Péter.
Gólszerző: Villand (27.), Pataki Z. (56.), Lukács (82.), ill. Lévai (91.).

Ahogyan az várható volt, mi voltunk a kezdeményezőbbek, az ózdiak igyekezete a saját térfelük levédésében merült ki. Szűk félórán keresztül meddő mezőnyfölényben játszottunk, amikor Popescu Robert egy ügyes labdaátvétellel megelőzte védőjét a 16-os vonalánál, megtolta a játékszert, majd középre passzolt az érkező Villand Róbert elé, aki az ötösről a jobb alsó sarokba helyezett, 1–0. A játék képe ezt követően sem változott: próbáltuk feltörni a szívósan védekező borsodiakat, de kevés eredménnyel jártunk.
A második félidőben viszonylag korán jött a megnyugtató második találat. Az 56. percben M
áriuszt buktatták a bal szélen, 18 méterre a kaputól. Mindenki beadást várt, Pataki Zalán azonban ehelyett mértani pontossággal tekerte a jobb felső sarokba a labdát, 2–0. Továbbra is nagy elánnal támadtunk, az ózdiak pedig minden energiát a kapujuk megóvására fordítottak. A 82. percben így sem kerülhették el az újabb találatot. Székely agresszíven húzott el a jobb szélen, a centerezését a kapus röviden ütötte ki, az érkező Lukács Zsombor pedig nyomban meghálálta becserélését, hiszen közelről bekotorta a labdát, 30. A vendégeknek ezen a napon be kellett érniük a becsületgóllal, amit a ráadásban Lévai Norbert szerzett 16 méteres lövéssel, a megpattanó labdát Fildan Calin nem tudta védeni, 31. Megjegyzendő, hogy ez volt az ózdiak első kapura lövési kísérlete a meccsen!
Jó: Achim S., Pataki Z., Villand, ill. senki.
Boros Tibor:Tudom, hogy ez a három pont az ózdiak reménytelen helyzete miatt hamvába fog dőlni, ennek ellenére szükségünk volt arra, hogy magabiztos és domináns győzelmet arassunk. Emberileg is megérintett az első két gólunk utáni szeretet, ami a játékosok felől áramlott irányomba. Eddig sem volt kérdés, ezután sem lesz az, hogy megteremtjük annak a feltételeit, hogy minimum ezen a színvonalon működtessük a klubot.

Dr. Kincses László

Kép: A felvétel jól foglalja össze a mérkőzés lényegét: támad a csapatunk és védekezik az Ózd. Fotó: Erdős Csaba