Az influenzajárvány borította a programot

Az influenzajárvány borította a programot

Elmarad csapatunk szombatra tervezett hazai nemzetközi felkészülési mérkőzése az UTA Arad ellen. Boros Tibor szakmai koordinátor a keretet sújtó influenzajárvány miatt kényszerült lemondani a programot.

A szakvezetés már a szerdai, SZEOL SC elleni mérkőzésen is öt játékost kényszerült nélkülözni különböző okok miatt, de ott ez még nem okozott gondot. Akkor Toca Bogdan, Kis Szabolcs, Balogh Alex és Fildan Calin sérülés miatt maradt ki, csupán Székely Dávid küszködött betegséggel, aki arcüreggyulladással nyomta az ágyat. Csütörtökre és péntekre azonban tovább romlott a helyzet, mivel Achim Ádámot, Szilágyi Máriót, Kinczel Ervint, Pataki Zalánt, Pölöskei Pétert, Ivicsevics Márkot és az újonnan igazolt Szász Tamást is megfertőzte a vírus. A próbajátékosokkal együtt csupán 10-12 egészséges játékos maradt, emiatt kényszerültünk lemondani az aradiak vendégjátékát.
– A Szeged elleni találkozó
t követően nem tudtam megfejteni, mi volt az oka annak, hogy több játékosunk jószerivel csak poroszkált a pályán. Így viszont világossá vált, hogy a vírus lappangott bennük, ezért nem tudtak megfelelően teljesíteni. Miután nem maradt egy csapatra való hadra fogható emberünk, kénytelen voltam lemondani a hétvégi programot, és hazaengedni a megbetegedett labdarúgóinkat – mondta el Boros Tibor, aki a keret egészséges felével folytatta a munkát, és bízik benne, hogy jövő hétre konszolidálódik a helyzet.

Kép: Achim Ádám antibiotikumos kúrát kap, Pataki Zalán viszont infúziós kezeléssel próbál mielőbb felgyógyulni