Át kellett adnunk a listavezető pozíciót

Át kellett adnunk a listavezető pozíciót

Mérsékelt teljesítményt nyújtva szenvedett vereséget csapatunk Egerben, az NB III-as labdarúgó-bajnokság szombati 19. játéknapján. Sajnos az előző heti nyitány után ismét gólképtelennek bizonyultunk, ez ellenfelünk viszont egy átlövéssel eldöntötte a 3 pont sorsát. Mivel a DEAC 10 emberrel is nyerni tudott Hatvanban, átvette a vezetést a Keleti csoport élén.

Eger SE–Füzesgyarmati SK 10 (00)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Eger,
zárt kapuk mögött. Vezette: Kátai Gábor (Benkő Róbert, Gavalla-Kulcsár Judit).
Eger:
Nacsa – Nemes, Valkay, Gajda, DebreczeniLőrincz,Vitelki – Vajda (Révész, 92.), Gresó, Deli (Csifó, 71.) – Olasz D. Vezetőedző: Sütő Szilárd.
Füzesgyarmat:
Fildan – Achim S., Vincze (Toca, 46.), Raducu, Benkő-Bíró, Fejes (Katona Gy., 78.) – Székely, Constantinescu, Achim Á., Kovács D. Sz. (Kis Sz., 57.) – Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző:
Olasz D. (48.).

Az első félidő túlnyomó részében magabiztosan járattuk a labdát, az egriek csak rövid időre jutottak a játékszerhez. Nem csak domináltunk, de helyzeteink is adódtak, azonban ezek sorra kimaradtak. A legnagyobb a 18. percben Vincze Ákos nevéhez fűződött, aki a kapu torkából fejelt mellé, senkitől sem zavartatva. Az egriek csak ritkán jutottak el a vendégek kapujáig, az egyik ilyen esetnél félóra múltán Vajda a jobb összekötő helyéről, kissé kisodródva lőtt kecsegtető helyről a hosszú sarok mellé.
A második félidőt góllal kezdte a hazai együttes. A frissen beállt Toca Bogdan elvétett egy felívelt labdát, a lecsorgót a védők nem blokkolták, Olasz Dénes pedig ballal 15 méterről kilőtte a hosszú felső sarkot, 01. A folytatásra teljesen görcsössé vált csapatunk játéka. A cserék és a többszöri szerkezetváltást sem hozta meg a kívánt fordulatot, csak helyzetekig jutottunk, de a kapuba nem sikerült betalálnunk.
Jó: Olasz D., Valkay, Gajda, Nacsa, ill. senki.
Boros Tibor:A vészhelyzet miatt bizonytalan a bajnokság jövője, ezért is kértem a játékosokat arra, hogy úgy álljanak a feladathoz, mintha egy bajnoki döntőt játszanának és tegyenek meg mindent a siker érdekében. Amennyiben nem lesz folytatása a pontvadászatnak, akkor a pillanatnyi állás alapján is lezárhatják azt. Nem foglalható szavakba, hogy mennyire csalódtam a mai teljesítményünk láttán, bár ne lenne igazam, de lehet, hogy az egész évünk munkája veszett kárba ma.

Jeneses László

Kép: Boros Tibor is érthetetlenül állt a csapat erőtlen játéka láttán. Fotó: Nagy Marcell