A védelem megszilárdítása élvezett prioritást

A védelem megszilárdítása élvezett prioritást

Tíz nappal a 2–0-s ladányi sikerrel zárult találkozót követően, szombaton ismét a szomszédvár NB III-as együttesével tesztelt a csapatunk. A téliesre fordult időjárás miatt ismét a műfüves pálya volt a játéktér, ahol most mi bizonyultunk jobbnak minimális különbséggel.

Füzesgyarmati SK–Körösladány MSK 2–1 (1–1)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Füzesgyarmat. Vezette: Gyuga.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Tóth O., Raducu, Pataki – Achim Á., Ramos – Vajda, Kis Sz., Cigan – Popescu. Játszott még: Ferenczi, Mazán, Molnár Sz., Karikás, Berecki. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Körösladány: Nagy B. – Prasler, Vincze D., Szántó, Krajcsó – Ruzsa Z., Pusztai – Czirok, Zelenyánszki, Mácsai – Németh. Játszott még: Ivicsevics, Szabó V., Szabó Á., Rádai, Vastag, Kisari, Knyihár. Edző: Fodor Sándor.
Gólszerző: Vajda (13.), Popescu (70.), ill. Raducu (22. – öngól).

A ladányiak kezdettől többet birtokolták a labdát és irányították a játékot, de helyzetekig nem igazán jutottak. Mi a biztonságra törekedve, saját térfelünket megszállva próbáltunk ellentámadásokat építeni. Egy ilyen lehetőségnél a 13. percben Popescu passzával Vajda Roland húzott el a jobbösszekötő helyén és 15 méterről ballal kilőtte a hosszú sarkot. Nem sokat váratott magára a vendégek egyenlítése sem, amelyet a védelmünk hozott össze. A ladányiak bal oldali szabadrúgásánál Fildan és Raducu nem értette meg egymást, a védő pediga saját kapunkba fejelte a labdát. A félidő második felében sem változott a játék képe, a látogatók nem tudták feltörni a védelmünket, amely stabil lábakon állt.

Szünet után mindkét oldalon folyamatosan léptek pályára a cserék. Ekkor már a csapatunk is több alkalommal tudott veszélyeztetni. A 70. perc táján pedig a győztes gólt is sikerült megszereznie. Popescu agresszív letámadásból szerzett labdát a ladányi térfél közepén, vezette egy darabig, majd 20 méterről váratlanul lövésre szánta el magát, a pattogó játékszer pedig megtréfálta Nagy Bálintot. A meccs utolsó negyedórájában is mi voltunk valamivel aktívabbak, de újabb gól már nem született.

Csapatunk jövő vasárnap a Kisvárda II. ellen idehaza tartja a bajnoki főpróbát.

Boros Tibor: – Az elmúlt meccsek tapasztalata alapján a védekezésünk stabilitásának visszaállítására helyeztük a hangsúlyt, ennek következtében az első félidőben nem is birtokoltuk sokat a labdát, de masszívabbnak tűntünk. Szünet után sem tudott helyzetet kialakítani ellenfelünk, ráadásul mi is szereztünk egy szerencsés gólt. Mindent egybevetve összeszedettebb volt a játékunk, és nem volt átjáróház a védelmünk.

Kép: Tíz nap után sikerült visszavágnia csapatunknak. Fotó: Kovács-Goda József