A nevezésünk elfogadva!

A nevezésünk elfogadva!

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága június 24-én versenyügyi eljárás során vizsgálta meg a 2019-20-as NB III-as labdarúgó-bajnokságra benyújtott nevezési dokumentációkat. Összesen 46 sportszervezet tekintetében fogadta el azokat, mások mellett a klubunkét is.

Nincs közöttük a Nyírbátor FC és a SZEOL SC. A Keleti csoport 8. helyén végző szabolcsi együttes és a Közép csoport bronzérmeseként záró Tisza-parti gárda is gazdaságilag lehetetlenült el, emiatt nem is nevezett. A hírek szerint Nyírbátorban teljesen új egyesületet alapítanak és az NB III helyett a megyei harmadik vonalból kezdenek új életet, Szegeden pedig kizárólag utánpótlás-nevelésre fókuszálnak a jövőben a nagy múltú egyesületnél.
A két klub helyét feltölti a versenybizottság, melynek a megvan az előre meghatározott sorrendje. A százalékos számítás alapján elsőként a legjobb mutatókkal rendelkező osztályozó vesztesét, azt követően pedig a 13. helyen kieső együttest kérik fel az NB III-as indulásra. Ennek alighanem Hévízen és Tállyán örülhetnek leginkább, hiszen ez a két csapat lehet a haszonélvező.