A második félidő rávilágított a hibákra

A második félidő rávilágított a hibákra

Másfél héttel a bajnoki rajt előtt utolsó előtti edzőmérkőzését játszotta csapatunk. A vendég a megye I. osztályban újonc orosházi gárda volt, amely számos húsz év alatti fiatalt vonultatott fel. Biztos győzelemmel zártunk, az igyekezetükért azonban a vendégeinket sem érheti szemrehányás.

Füzesgyarmati SK–Orosházi MTK-ULE 1913 60 (40)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 150 néző. Vezette: Mihálik.
Füzesgyarmat, I. félidő: Fildan – Achim, Vincze Á., Raducu, Pataki – Villand, Kis Sz. – Kinczel, Pölöskei, Balogh A. – Székely. II. félidő: Ivicsevics – Szilágyi, Nagy T., Hajdú, Vincze D. (Pölöskei) – Toca, Prasler – Styecz, Lukács, Urbán – Zádori S. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Orosháza: Tóth K. – Deli, Kovács, Varga P., Kolozsvári J. – Barna, Tóth L., Szabó Á. – Mazán, Kasza, Mucsi. Játszott még: Selmeczy, Téglás, Kolozsvári Cs., Sajti, Fejes. Edző: Buza Barna.
Gólszerző: Raducu 2, Pölöskei, Székely, Styecz, Hajdú.

Az első félidőben folyamatosan a mi járattuk a labdát, s ennek megfelelően futószalagon alakítottuk ki a helyzeteket, de csak kisebb százalékát sikerült gólokra váltani. A szünetben sort cserélt Boros Tibor. A térfélcserét követően a már több volt a rögtönzés a játékunkban, mint a tudatos elem, bár a fizikai fölény és az egyéni képességek közti különbség ekkor is szembetűnő volt. A meccset beárnyékolta, hogy a második félidő közepén egy ártalmatlan szituációban Vincze Dániel térdsérülést szenvedett. A helyét Pölöskei vette át, akinek a beállásával szerkezetet is váltottunk. Ezt követően is több lehetőségünk adódott, de nem volt kellően gördülékeny a játékuk.
Boros Tibor: Az első félidőben több tudatos elem visszaköszönt a pályán, sok játékosunk átlagon felüli teljesítményt nyújtott. A szünet utáni játék viszont szöges ellentéte volt az első 45 percnek, jelentős volt a kontraszt. Bár változatlanul fölényben játszottunk, nagyon sok volt az esetleges elem. Nem kevés javítanivaló akad.
Buza Barna: – Beleillett a felkészülésünkbe a találkozó, nagyon jó Füzesgyarmattal találtuk szembe magunkat. Felforgatott csapattal jöttünk, még ki kell egészülnünk a sérültekkel. Összességében nem lehet panaszom a teljesítményünkre.

KÉP: Villand Róbert ezúttal is átjátszhatatlan bástya volt a pálya közepén. Fotó: Ács Zsolt Jr.