A kedd a szerződéskötések napja volt

A kedd a szerződéskötések napja volt

Teljesen megújult csapattal vághatunk a következő évi NB III-as pontvadászatnak. Ismeretes, hogy a a tavaszi két forduló nyeretlensége miatt maradtunk hopon az elsőséget és a másodosztályba jutást illetően, az őszi idény után még üldözőnek számító DEAC az idei szabadnapját letöltve is eléjük tudott kerülni.

Bár a második hely sporttörténelmi jelentőségű, házon belül mégis mindenki csalódásként élte meg a nagy lehetőség elszalasztását, nem is maradtak következmények nélkül a történtek. A tavaszi keretből mindössze 8 játékos marad meg hírmondónak, hozzájuk tucatnyi új labdarúgó érkezett, és továbbiak is képben vannak.
A keddi nap délelőttje az aláírásokról szólt a csapatunk életében. Többségében ekkor szentesítették átigazolásaikat az új szerzemények. Balogh Gusztáv (Szarvasi FC), Márkus Martin (Vác FC), Tóth Olivér (Újpest FC II.), Anatolis Alexis Sundas (Dunaharaszti MTK), Bartók István Dániel (FC Hatvan), Mazán Barnabás (Békéscsaba LA U17), Szűcs Zsolt (Grosics Akadémia U17), Csörgő Raul (Balmazújvárosi FC U19) és Molnár Szabolcs Olivér (Balmazújvárosi FC U19) érkezéséről már korábban beszámoltunk. A névsor most három, NB II-es szinten is bemutatkozó játékossal bővült. A 19 éves kapus, Ferenczi József Máté Balmazújvárosban nevelkedett, az őszi idény során 6 alkalommal állt, a szezon közben az NB II-ből kizárt hajdúsági együttes kapujában. Sokkal nagyobb rutinnal rendelkezik a Szolnokról érkező Szabó Richárd. A 25 esztendős védő a második vonalban újonc Tisza-parti alakulatban 15-ször lépett pályára kezdőként, egy alkalommal becserélve jutott szerephez és két gólt tett a közösbe. A harmadik jövevényt nem kell különösebben bemutatni a szurkolóinknak. A 30 éves támadó, Popescu Gheorge Robert a nyúlfarknyi tavaszi időszakot Zilahon, a helyi román III. ligás együttesben töltötte, de most újfent gyarmati mezben riogathatja a mindenkori ellenfelek kapusait.
Az utóbbi napokban nem csak az érkezési oldalon volt „forgalom”. A már bejelentett távozókhoz két tapasztalt játékos és egy fiatal csatlakozott. A gólerős Székely Dávidot a tavalyi nagy rivális DEAC csábította el, a tavaszra igazolt Ondrejó Tamás pedig úgy keres új klubot magának, hogy egy sérülés miatt be sem mutatkozhatott bajnokin. A 19 éves Borbély Roland Sándor sem került pályára a felnőttek között, de ősszel az újonc Sajóbábony színeiben áteshet a „tűzkeresztségen”.
Az érkezőknek sérülés mentes felkészülést és remek mérkőzéseket, a távozóknak pedig további eredményes karriert kívánunk és köszönjük a csapatért tett fáradozásikat!
Pillanatnyilag 20 játékos alkotja a keretet, de ez a létszám hamarosan tovább bővülhet.
– Több játékossal állunk tárgyalásban, a támadó szekciót mindenképpen tovább szeretnénk erősíteni, hogy ősztől is megmaradhassunk a csoport egyik élcsapatának – jellemezte a pillanatnyi helyzetképet Boros Tibor szakmai koordinátor. – Amennyiben minden a terveink szerint működik majd, két-három labdarúgó szerződtetése kerülhet még sorra, ha viszont valahol hiányosságot észlelünk, augusztus végéig van lehetőségünk a további változtatások meghozatalára. Egyelőre jól dolgoznak a fiúk, nagy kedvvel végzik a feladatokat, ami a hosszú kényszerű kihagyás után teljesen természetes folyamat.
Az átalakuló csapatot július 11-én láthatják „élesben” először a szurkolóink, amikor Körösladányban tesztelünk a frissen NB III-ba kerülő házigazdákkal.

Kép: Popit fél év után ismét sorainkban tudhatjuk