A kapu előtt elfogyott a tudományunk

A kapu előtt elfogyott a tudományunk

Szokatlanul nagy különbségű vereséget szenvedett csapatunk Tiszakécskén, az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai harmadik játéknapján. Már a legelején hátrányba kerültünk egy pontrúgást követően, és bár nem játszottunk alárendelt szerepkörben, az ellenfél kapuja előtt ezúttal nem voltunk kreatívak.

Tiszakécske LC–Füzesgyarmati SK 3–0 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Tiszakécske, 420 néző. Vezette: Ducsai József (Kis Zoltán, Zsákai Milán).
Tiszakécske: Molnár – Oláh, Fülöp, Máté (Galacs, 69.), Farkas – Simon, Ternován (Szabó D., 74.), Horváth Attila, Pongrácz – Nyilas (Zvara, 53.), Kiprich. Vezetőedző: Nagy Sándor.
Füzesgyarmat: Fildan – Sundas, Raducu, Lippai, Szabó R. – Achim Á. – Achim S. (Árvai, 75.), Kis Sz. (Vajda, 62.), Hussein, Cigan – Popescu (Balogh G., 80.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Kiprich (2.), Simon (77. – 11-esből), Galacs (85.).

Egy védelmi kihagyást már a 2. percben góllal büntettek a kécskeiek. Jobb oldali szöglet szállt Kiprichez a hosszú oldalra, aki mellel maga elé tette a labdát, majd elegánsan a hálóba lőtte azt, 1–0. A hazaiak kezdeti lendülete 10 perc után alább hagyott, kiegyenlítetté vált a játék, túlnyomó részt a mezőnyben pattogott a játékszer, a kapusoknak nem igazán akadt dolguk.

Ezt az „idilli” állapotot a szünet sem tudta megváltoztatni. A házigazdák semmivel sem tettek többet a pályán, de így is ők értek el újabb találatot. A 77. percben egy szögletnél látott szabálytalanságot a játékvezető a vendégek 16-osán belül, a büntetőt pedig Simon Márk értékesítette, 2–0. Játékosaink becsülettel mentek előre, de valós veszélyt csak Sundas 30 méteres lövése jelentett, amely a keresztlécen csattant. A végéhez közeledve Galacs Erik Gábor használt ki egy labdaszerzésből induló kombinációt, beállítva ezzel a végeredményt, 3–0.

Jó: Horváth Attila, Pongrácz, Simon, Kiprich, Fülöp, ill. Hussein, Sundas.

Nagy Sándor: – Az első perctől jól léptünk be a meccsbe, az idő előrehaladtával volt egy holtpontunk, amikor az ellenfél többet kezdeményezett. A vége azonban a miénk lett, és megérdemelten nyertünk.
Boros Tibor: – Az elmúlt héten az utolsó percben, most pedig az elsőben követtünk el végzetes hibát. Próbáltunk visszajönni a meccsbe, de nem jártunk sikerrel, a mérkőzés utolsó negyedére cserékkel próbáltunk eredményt elérni, de be kell vallani, hogy se ez nem működött, se a meccs előtt eltervezett újításaink nem hozták meg a várt eredményt.

Jeneses László

Kép: A játékosok nem mindig azonosultak a játékvezető elképzeléseivel. Fotó: Erdős Normann