A hétvégi bajnoki kulisszatitkai

A hétvégi bajnoki kulisszatitkai

Ponttal tért haza a hétvégi gyöngyösi küldetéséről csapatunk, amely a bajnokság 26. játéknapján a Jászberény vendégeként végzett gól nélküli döntetlenre. A meccsről tudósításban számoltunk be, Oláh Ferenc vezetőedző azonban a kulisszatitkokat is felfedve számolt be a részletekről.

„Nem kifejezetten jó előjelekkel készültünk a gyöngyösi Jászberény elleni találkozóra, mert ugyan több hiányzó volt a berényiek keretében is, de a mi dolgunkat is nehezítették sérülések, eltiltások. Viszont próbáltuk a pozitív oldalát megfogni a helyzetnek: remek lehetőség adódott néhány játékos előtt a bizonyításra. Előre elárulom: éltek vele.
Mivel még mindig inkább a matematikailag biztos bennmaradásra, semmint a nehezen elérhető dobogóra fókuszálunk, tőlünk szokatlanul, klasszikus célfutballal készültünk egész héten, a hétközi edzések is ennek a jegyében teltek.
Az első félidőben jobban is játszottunk ellenfelünknél, a „hatvédős” (négy védő előtt két kizárólag védekező feladatokat ellátó futballista szerepelt) felállási formánknak köszönhetően tengelyben stabilak voltunk, széleken kontratámadásokból nem egyszer a „hazai” védelmi vonal mögé sikerült kerülni, egyedül a pont hiányzott az i betűről: a gól!
Jellemző az első felvonás megfelelő teljesítményére, a szünetben a stáb csak az egyes játékhelyzetek finomítására hívta fel a figyelmet. A fordulás utáni első 15 percben a megbeszéltek ellenére sajnos nagyon mélyen védekeztünk, de a Jászberényiek meddő fölénye csak szögletekben, előreívelésekben és labdabirtoklási fölényben jelentkezett. Aztán kiderült, az idő múlása nemcsak a boroknak, a füzesgyarmati együttesnek is jót tesz, hiszen a találkozó utolsó harmadában ismét a tudatos ellenakcióinkban volt inkább veszély, mint az ellenfél pontrúgásaiban.
Végül küzdelmes, párharcokkal tarkított, döntetlen színezetű mérkőzésen igazságos pontosztozkodás született, annak ellenére, hogy helyzetek alapján mi győztünk volna…
Szombaton gyarmatosítás! Jön Balassagyarmat, hajrá Füzesgyarmat!”

KÉP: Gyöngyösön sikerült valamelyest feledtetnie csapatunknak a Gyöngyös elleni fiaskót. Fotó: Erdős Csaba