Értékes három pontot hozott a célfoci

Értékes három pontot hozott a célfoci

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. fordulójából elnapolt mérkőzést pótolt szerda délután a csapatunk, amely folytatta tavaszi remek szereplését. A második hazai találkozón a tabella második helyén álló ESMTK kapitulált, amely a mezőnyben jól adogatott, de a kapura veszélytelennek bizonyult. Az újabb 3 ponttal az 5. helyre léptünk fel a tabellán.

Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK 20 (1–0)
Füzesgyarmat,
200 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Molnár Alex, Szvetnyik Bence).
Füzesgyarmat: Fildan – Urbán (Vincze, 80.), Nagy T., Raducu, Varga M. – Toca, Villand – Bajnók (Zádori I., 70.), Lukács (Sipos, 64.), Pataki – Styecz. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
ESMTK: Bonica – Mohácsik (Schmidt, 46.), Bányai, Markovics, Tóbiás – Lázár, Soós, Slezák – Horváth L., Pölöskei (Nicsenko, 64.), Mészáros L. Edző: Turi Zoltán.
Gólszerző: Pataki (32.), Styecz (92.).

Mozgalmas mezőnyjáték folyt az első félidőben. Mivel a hátsó alakzatát mindkét fél jól megszervezte, a támadóknak nem igazán lehetett sikerélményük. A 32. percben Bajnók leleményessége hozta meg a vezető találatot. A fürge szélső a jobb oldalon négy ember mellett futott le az alapvonalig, ahonnan középre centerezett és a menetrendszerűen érkező Pataki a kapufa segítségével talált a hálóba, 1–0. Pár perccel ezután a fővárosiak is a jobb szélről jegyezték a legígéretesebb akciójukat, amikor egy beadás a szél által veszélyesen hullott a gyarmati kapu irányába, de Fildant nem tudta zavarba hozni.
A látogatók a második félidőre támadóbb felfogásban léptek pályára, a játék ennek megfelelően áttevődött a hazai térfélre. Olyan helyzetet azonban csak egyet-egyet sikerült kialakítaniuk, amikor Filadannak is játékba kellett avatkoznia. A mieink taktikusan átadták a teret és kontrákra próbáltak apellálni, de csak a végén tudtunk kibontakozni, amikor kitámadott az ellenfél. Három lehetőségünk volt növelni az előnyt, a harmadikra ez össze is jött. A 92. percben Styecz iramodott meg egy előreívelt labdával, nagy vágta végén egyedül vezethette a kapusra, és nem is hibázta el a ziccert, 2–0.
A
szervezettségből és taktikai fegyelmezettségből jelesre vizsgázó együttesünk megérdemelt győzelmet aratott, a mezőnyben kulturáltan és sportszerűen játszó, jó erőkből álló pesterzsébetiek ellen.
Jó: Toca, Raducu, Villand, Styecz, Pataki, Varga M., ill. Horváth L., Mohácsik, Pölöskei.
Boros Tibor:Volt egy elképzelésünk a mérkőzés forgatókönyvével kapcsolatban, ehhez a célfutballhoz mindenki próbálta tartani magát, így most visszafogottabb teljesítmény is elég volt a győzelemhez.
Turi Zoltán:
Ma nem a jobbik csapat nyert, hanem a szerencsésebb.

Kincses László

KÉP: Bajnók Imre hasznosan játszott, amíg el nem fáradt. Fotó: Erdős Csaba