405 perce bírjuk kapott gól nélkül

405 perce bírjuk kapott gól nélkül

Az utolsó negyedébe lép vasárnap az NB III-as labdarúgó-bajnokság őszi idénye. Csapatunk számára egyaránt tartogat könnyebbnek tűnő és húzósabb mérkőzéseket is az évad hátralévő része. Az elsőt vasárnap a sereghajtó Salgótarján otthonában vívjuk, így aligha lehet más vélt felállítani, mint a három hete megkezdett győzelmi széria folytatása.

– Némi átfedéssel a keret egyik fele a kupatalálkozóra volt kihegyezve, a második csoportot pedig a múlt vasárnap bevetett játékosok alkották, akik csak péntektől végeztek azonos feladatokat. A kupameccs negatívuma, hogy az első gól előtt megsérült Kis Szabolcs nem tudott részt venni a pénteki foglalkozáson, így vélhetően kihagyja majd a nógrádi mérkőzést – újságolta el Boros Tibor szakmai koordinátor.
A játékosok szombaton délelőtt még egy szokásos átmozgató tréninget tartanak a mérkőzés előtt. Annak keretében átismétlik azokat a taktikai elemeket, melyek segítségével eredményesen zárhatják a tarjáni túrát. A szakmai stáb nem áll könnyű kihívás előtt, mert az utóbbi hetek állandósulni látszó alapcsapatába többen is „bekopogtak” a hétközi teljesítményükkel.
A kupameccs summázata – ahogyan azt előzetesen reméltem is –, hogy senki nem okozott csalódást. A srácok bizonyították, hogy egyértelműen lehet azokra is számítani, akik eddig valamilyen okból kevesebb lehetőséghez jutottak. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy lesz aki kezdőként léphet pályára közülük hétvégén. A nógrádiak gyengébb szereplése nem téveszt meg bennünket és nem tesz kényelmessé. A tarjáni az elfoglalt helyezése ellenére kétarcú csapat. Érdekesség, hogy az előttünk álló Sényő, ESMTK, Szolnok trió mindhárom tagjától elrabolt két-két pontot, ami kellő óvatosságra int bennünket is. Bízok benne, hogy a javuló tendenciát mutató csapatjátékunk további előrelépést mutat majd, ennek minimum elégnek kell lennie a pontszerzéshez, persze teljes a elégedettséghez csak a győzelem lenne üdvös – határozta meg a célokat Boros Tibor, akinek a csapata a kupameccset is beleértve, immár 405 perce nem kapott gólt!
A hátsó alakzat stabilitása jó kiindulási alap lehet a Karancs-aljai kiránduláshoz, fontosabb lenne azokat a támadókat „előhúzni a cilinderből”, akik elöl meg tudják oldani a meccset.

NB III Keleti csoport, 13. forduló
November 4., vasárnap, 13.30.
Salgótarjáni BTC–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Kátai Gábor (Köteles Csaba, Skover Péter).

Kép: Reményeink szerint a hátsó alakzat hozza majd a szokásos megbízható formáját. Fotó: Agócs László