Villand Robi jól érzi magát Gyarmaton

Villand Robi jól érzi magát Gyarmaton

A télen került Füzesgyarmatra Villand Róbert, aki hamarjában kihagyhatatlan tagja lett csapatunknak. A 30 esztendős középpályás előtte hosszú időn keresztül meghatározó játékosa volt a szatmárnémeti Olimpia FC együttesének, amely a román második vonalban szerepel. Igaz már nem sokáig, tekintettel arra, hogy gazdasági okokból 70(!) büntetőponttal sújtották.

Hétről-hétre a csapat legjobbjai között jegyeznek, ami arra utal, hogy nem okozott gondot az átállás…
Nem vagyok egy vándormadár típus. Az utóbbi hat és fél évet Szatmárnémetiben játszottam. Annak előtte, 18 évesen két évet tölthettem el a kolozsvári egyetemi csapatnál, amellyel feljutottunk az első ligába. Nagy szívfájdalmam, hogy pályára nem léphettem, csupán a cserék közé jelöltek párszor. A másodosztályban viszont rengeteg tapasztalatot szereztem, mindig a középpálya belsejében, amit itt is igyekszem kamatoztatni. Jó ötlet volt a váltás, a választás pedig egyenesen kiváló. Jó közegbe csöppentem, tetszik a kisvárosi miliő, a csapattársak is hamar elfogadtak.

A meglátásod szerint milyen szintet képvisel a magyar harmadik vonal, azon belül hol a helye a Füzesgyarmatnak?
Őszintén elárulhatom, hogy meglepett a színvonal. Van két-három kifejezetten jó képességű csapat, amelyik viszi a prímet, a többiek között nincsenek jelentős eltérések. A mi gárdánk nagyon jól össze van rakva, talán az a hátránya egyedül, hogy nincs kellően összeszokva. Ha az állomány nagy része együtt marad, akkor a következő évben előrébb tudunk lépni.

– Hol végezhettek a bajnokság zárásakor?
– Nagyon remélem, hogy a mezőny első harmadában
, azzal mindenki elégedett lehetne, hiszen mégis csak egy újonc csapatról van szó. Kedvező a sorsolásunk az idény hátralévő részére, és azt gondolom, hogy minden meccsen a győzelem igényével léphetünk pályára.

– Hosszabb távra tervezel?
– Nagyon jól érzem magam itt, ahogy már említettem, remek közegbe kerültem, nem gondo
lkodom a váltáson. Köszönöm szépen a csapat vezetőinek, és a társaknak is a pozitív fogtatást!

Fotó: Erdős Csaba