Vegyes érzelmű mérkőzés volt

Vegyes érzelmű mérkőzés volt

Csapatunk hármas nyerő szériája szakadt meg vasárnap Miskolcon. Az NB III-as pontvadászat Keleti csoport 23. játéknapjának borsodi derbijén az utóbbi hetekben szintén jól teljesítő DVTK fiataljai igazolták jó hírüket, és némi szerencsével mindhárom pontot otthon tartották.

Diósgyőri VTK II.–Füzesgyarmati SK 21 (11)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Miskolc, 180 néző. Vezette: Jakab Árpád (Tőkés Róbert, Kovács Zoltán
).
Diósgyőr: Bukrán – Orosz D., Gréninger T. (Valkay, 90.), Zsiga (Szabó B., 80.), Orosz M. – Géringer L., Szűcs, Fenyőfalvi – Boros, Korbély (Varga J., 77.). Edző: Vég Csongor.
Füzesgyarmat: Fildan – Kinczel (Vincze, 63.), Achim (Styecz, 83.), Raducu (Pölöskei, 75.), Toca, Pataki – Székely, Kis Sz., Villand, Lukács – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Korbély (21., 61.), ill. Székely (22.).

A mérkőzés elején két gyors gólt is elért a csapatunk, de balszerencsénkre mindkét véleményes esetben lest jelzett az asszisztens. Nagy iramú játék folyt a pályán, a félidő közepén gyors gólváltással. Előbb egy szöglet után az üresen maradó Korbély az ötös sarkáról szerzett vezetést csapatának (1–0), de a középkezdést követően nyomban jött a válasz is. Kinczel jobbról ívelt középre Popescuhoz, aki mellel lekészítette a labdát Székely Dávidnak, a támadó pedig 18 méterről küldött védhetetlen bombát a diósgyőri kapu bal oldalába. A félidő második felében a hazaiak birtokolták többet a labdát, veszélyt azonban mi jelentettünk a kapura, igaz lábbal Lukács és Villand is pontatlan volt, fejjel pedig Kinczel döntött rosszul már csak a kapussal szemben állva.
A második játékrészt egy Popescu-ziccer vezette be, aki „eltörte a labdát”, amely így is túljutott a kapuson, de centikkel a kaput is elkerülte. Hidegzuhanyként jött a 61. percben a hazaiak második gólja. Ismét egy hosszúra ívelt labdával gyűlt meg a védőink baja, amelyet Boros fejelt vissza Korbély elé, aki középről nem hibázott, és az üresen maradt kapuba tessékelte a labdát, 1–2. Boros Tibor támadók pályára küldésével próbálta „felrázni” a csapatot,
még Raducu helyére is vérbeli csatár lépett be Pölöskei révén, azonban ahogy fogyott az idő, úgy vált egyre esetlegesebbé a játékunk. Az utolsó negyedóra jelentős része pedig a diósgyőri játékosok ápolásával telt. A hazaiak ettől függetlenül lezárhatták volna a meccset, mert a kitámadó védőink között két alkalommal is ziccert vezethettek Fildanra, aki viszont a helyzet magaslatán állt. A végén még a kilépő Achimot egy keresztező védő a 16-oson belül letaglózta. A büntető elmaradt, de nem ez volt a legfájóbb, hanem az, hogy a védőt kulcscsonttörés gyanújával kellett kórházba szállítaniuk a mentőknek.
A diósgyőri fiatalok igazolták jó hírüket, taktikai és technikai téren egyaránt magas színvonalon teljesítettek.
Jó:
Korbély, Bukrán, Boros, Orosz D., ill. Székely, Lukács, Achim, Toca.
Vég Csongor: – Végig küzdelmes mérkőzés volt. A bajnokság legjobb csapata ellen fegyelmezett és taktikus játékkal sikerült itthon tartanunk az értékes három pontot. Gratulálok a Füzesgyarmatnak is!
Boros Tibor: –
Magas színvonalú mérkőzés volt. Mindenképpen el kell mondanom, hogy amit előzetesen vártam, taktikailag és technikailag a hazaiaktól, azt kitették a pályára. Egész héten nem véletlenül szajkóztam azt, hogy a helyezésektől függetlenül a bajnokság egyik legjobb csapatával fogunk találkozni. Még sem tudok teljes mértékben objektíven értékelni, mert számos olyan külső befolyás ért bennünket, amelyeket vissza kell néznem. Ettől függetlenül elismerésem a hazai fiataloknak!

Dr. Kincses László

Kép: Kinczel Ervin fejesénél „nyitva volt a kapu”. Fotó: Erdős Norman