Végre Fortuna is velünk volt!

Végre Fortuna is velünk volt!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában idegenben aratott bravúros és értékes győzelmet csapatunk. A fiúk hátrányból fordítva, remekbe szabott hajrával, izgalmas körülmények között hozták haza a 3 pontot Nyírbátorból, mellyel a 8. helyre léptek fel a tabellán.

Nyírbátori FCFüzesgyarmati SK 1–2 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Nyírbátor, 250 néző. Vezette: Újhelyi Tamás (Köteles Csaba, Pipicz Norbert).
Nyírbátor: Vasas – Szabó R., Tóth M., Fekete T., Boros D. – Fenyőfalvi, Müller, Reznek (Bagi, 68.), Kinczel (Roszel, 76.) – Terdik (Mankó, 88.), Pálinkás. Edző: Ambrusz Árpád.
Füzesgyarmat: Fildan – Styecz, Raducu, Vincze, Varga M. – Villand, Kis Sz. (Sipos, 46.) – Lukács Zs. (Urbán, 71.), Popescu, Pataki – Zádori S. (Bajnók, 46.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Terdik (24.), illetve Popescu (87.), Bajnók (92.).

Az első félidő aktív mezőnymunkával telt a mély talajú, de játékra alkalmas pályán. Az addig valamivel többet kezdeményező hazaiak a 24. percben szereztek vezetést, amikor egy röviden kifejelt labdát Terdik a tizenhatos vonal környékéről belsővel tekerte Fildan kapujába, 1–0. A folytatásban aktívabbá vált csapatunk, akadtak is lehetőségei. A 41. percben például Raducu erős közeli fejesébe kapott bele reflexszerűen Vasas kapus, pedig már verve látszott.
A szünetben végrehajtott kettős csere hatására
a középpályán stabilizáltuk védőjátékunkat, még kontrákból sem tudott helyzetbe kerülni a Nyírbátor. Az igazi fordulatot az utolsó negyedóra hozta meg, amikor a mély talajon lényegesen mozgékonyabbnak bizonyultunk, így komoly nyomás alá tudtuk helyezni a hazaiak kapuját. Ennek a hozadéka volt az egyenlítés a 87. percben, amikor is a röviddel korábban ziccert elpuskázó Popescu 10 méterről lőtt a bal alsó sarokba, 11. A hosszabbításban Urbán hibázott óriási helyzetben, mégis meglett a győzelem. A 92. percben a mezőny legjobbjának bizonyuló Villand keresztlabdájából az addig mérsékelten teljesítő Bajnók ügyes átvétellel hozta helyzetbe magát, és a kilépő kapus mellett a jobb sarokba gurított, 12. Még mindig nem volt vége: a 94. percben Fildan rossz passzára Pálinkás lecsapott, rávezette a kapusra, aki szabálytalanul állította meg. A játékvezetőnél sárga lap és büntető járt érte! A hálóőr azonban óriási bravúrral javította hibáját: a jobb alsó sarokba helyezett labdát kiütötte, így mentette meg mindhárom pontot a csapatnak.
Küzdeni tudásból és kitartásból jelesre vizsgáztunk Nyírbátorban, ahol egy álmosan induló meccset sikerült lehoznunk parázs végjátékban.
Jó: Terdik, Reznek, Vasas, ill. Villand (a mezőny legjobbja), Raducu, Vincze, Popescu.
Boros Tibor: Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, de nem volt bennünk kellő átütőerő. A bajnokság során most először a meccs legvégére siker koronázta az erőfeszítéseinket és végre Fortuna is fogta a kezünket…

Kincses László

KÉP: Villand Robert igazolt, hogy jó vétel volt. Fotó: Ács Zsolt Jr.