Vasárnap játszunk, ha pálya is lesz hozzá

Vasárnap játszunk, ha pálya is lesz hozzá

Azok után, hogy a téliesre forduló idő miatt meghiúsult csapatunk szerdai debreceni bajnoki mérkőzése, így most már a nyírbátori erőpróbára tekintethetünk előre teljes mellszélességgel. Azonban egyelőre a soron következő találkozó helyszíne sem tekinthető teljesen stabilnak…

Mivel a keddi állapotok szerint a szabolcsi településen sem jobbak a pályaviszonyok, mint a DEAC létesítménye esetén, vagy éppen nálunk, ezért pillanatnyilag a hétvégi párharc sorsa is bizonytalan. Kedden a Nyírbátori FC vezetői mindenesetre azzal a kéréssel keresték meg a klub elöljáróit, hogy a szombatra tervezett időpontot közös megegyezéssel tegyék át vasárnapra, ezzel is plusz 24 órát nyerhetnek, hogy a játéktér alkalmassá váljon a mérkőzés lejátszására.
– A házigazdák azt ígérték, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy játékra alkalmassá tegyék a főpályájukat – mondta el Boros Tibor szakmai koordinátor. – Ennek érdekében kedden megtisztították a hótól, bízva abban, hogy csapadék terén már nem érkezik komoly
abb utánpótlás a héten. Természetesen nekünk sem érdekünk az, hogy újabb mérkőzést halasszunk el, éppen ezért elfogadtuk a vasárnap 16 órás kezdésre tett javaslatot.
A vezető és stábja a télies időjárás elől
a sportcsarnokban tartja a hét eleji gyakorlásokat. Hétfőn a fiúk csoportokban végezték a munkát. Az edzés üde színfoltja volt az a rögtönzött torna, amelyet a kereten belül kialakított három alkalmi hetes játszott. A csapatok háromszori körmérkőzéssel döntötték el a házi bajnoki címet. A 7-7 perces időtartamú iramjátékból éppen kimaradó „nevető harmadik” szusszanásként törzserősítő gyakorlatokkal múlatta az időt. A „történelmi jelentőségű” győzelmet a Lukács Zsombor nevével fémjelzett gárda szerezte meg, amely 4 győzelemmel és 2 döntetlennel zárt.
A jó hangulatú foglalkozás ellenére a klubnál mindenki bízik abban, hogy hamarosan leolvad a hó a pályákról, és újra szabadtéren folytathatják a felkészülést, célirányosan a hétvégi találkozóra „kihegyezve”.

A képen a hétfői házi bajnokság nyerő csapata