Újításokkal várjuk a Sényőt

Újításokkal várjuk a Sényőt

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportját vezető csapatunk vasárnap hazai környezetben lép pályára. A pontvadászat 13. játéknapján a jó erőkből álló, stílusos Sényő látogat a Lázár Gyula Városi Sporttelepre, amely az eddig megszerzett 18 pontjával a tabella 7. helyén áll.

A legutóbbi debreceni rangadón sajnos megszakadt a 9 mérkőzéses bajnoki győzelmi szériánk, majd hét közben a Magyar Kupának intettünk érdemtelen búcsút a Békéscsaba ellenében. Hasonlós sorsra jutott szerdán a Sényő is, amely derekas csatában maradt alul 21-re az élvonalban nagyszerűen teljesítő Mezőkövesd ellen.
A debreceni vereségünk szakmailag teljesen reális volt, a kupában viszont rászolgáltunk volna a továbbjutásra – értékelte az elmúlt napokat Boros Tibor szakmai koordinátor. Több olyan játékosunk is pályára lépett szerdán, aki eddig kevesebb szerephez jutott, ennek ellenére egy-két kivétellel mindenkivel elégedett voltam, s visszanézve a találkozót, azt mondhatom, hogy rászolgáltunk volna továbbjutásra.
A vezető szerint a csapatunk szakmailag  táplálkozhat” abból, hogy nem egyszerűen felvette a versenyt a Békéscsabával, de a mérkőzés jelentős részében diktálta a tempót, és uralta a játékot. Úgy véli, hogy az öltözőben levonták a fiúkkal a kupameccs konzekvenciáit, és ez már a Sényő ellen kamatozhat.
A szerdai mérkőzéshez hasonlóan, most is elvárás lesz, hogy nyílt őszinte futballt produkáljunk tette hozzá Boros Tibor. Korábban tervezett szerkezeti újításokat is beiktatunk a játékunkba, ennek megfelelően a pénteki és szombati foglalkozásokon nagyobb hangsúlyt fektettünk egy-két konkrét játékhelyzet megoldására, amiről úgy gondoljuk, hogy szükséges és eredményes lesz a hétvégi találkozón.
A szakmai stáb Toca Bogdan és Villan Róbert szolgálataira nem számíthat a vasárnapi mérkőzésen, előbbi rúgást kapott, utóbbi pedig betegséggel bajlódik.

NB III Keleti csoport, 13. forduló
November 3., vasárnap, 13.30.

Füzesgyarmati SK–Sényő-Carnifex FC
Vezeti: Borbás Bottyán Aurél (dr. Ambrus Dániel János, Farkas Dávid).

Kép: Toca Bodan és Villand Róbert kihagyja a vasárnapi bajnokit, Popescu Robert viszont az ügyeletes gólfelelős lehet. Fotó: Erdős Csaba