Újabb nógrádi túra előtt

Újabb nógrádi túra előtt

Az NB II-es labdarúgó-bajnokságban huzamosabb ideig szünet van a válogatott programja miatt, a harmadik vonalban azonban nincs megállás, a 25. forduló mérkőzéseit vívják a csapatok. Csapatunk a második tavaszi idegenbeli küldetését is Nógrádban vívja, és Balassagyarmat után Salgótarján bevételére készül.

A fiúk úgy léphetnek pályára, hogy még nem veszítettek pontot idén. A két együttest pillanatnyilag 10 pozíció és 21 pont választja el a tabellán, a vendéglátók a bennmaradásért folytatnak ádáz küzdelmet.

– A mögöttünk hagyott időszakban a csapat hozta a tőle elvárható játékot, eredményesség tekintetében pedig kellemes meglepetést okozott – ecsetelte az aktuális találkozó kapcsán Boros Tibor. – Az eredményes, stabil játék önbizalommal kell, hogy eltöltsön bennünket az előttünk álló feladathoz, de semmiképpen nem elbizakodottsággal, mivel aktuális ellenfelünk hazai pályán legyőzött bennünket, illetve az utolsó tarjáni találkozón is vereséget szenvedtünk. Ezek az előzmények is óvatosságra intenek bennünket.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az őszi összecsapáson még formálódott a nyáron teljes átalakuláson átesett csapatunk, azóta viszont acélosan összeállt. Példa erre az elfoglalt előkelő 4. hely, továbbá a tavaszi bravúros eredménysor.

– Statisztikai szempontból érdekesség, hogy az NB III-as szereplésünk során most nyújtjuk a legjobb teljesítményünket az élmezőnyhöz tartozókkal szemben, ugyanakkor a legrosszabbat a mezőny második fele ellen – tette hozzá a szakmai koordinátor. – Döntetlen körüli eredményből indulunk ki, egy-egy hiba, vagy éppen villanás döntheti el a három pont sorsát. Az utolsó találkozónk negatív hozadéka, hogy páran kisebb sérülést szenvedtek.

Közülük biztosan nem játszhat Achim Sebastian, további két játékos szerepeltetése pedig csak az utolsó pillanatban fog eldőlni.

NB III Keleti csoport, 25. forduló
Március 21., vasárnap, 15.00
Salgótarján BTC–Füzesgyarmati SK
Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion
Vezeti: Gál Péter (Urgyán Antal, Czeglédi Barna)

Kép: Achim Szebinek ki kell hagynia az előttünk álló mérkőzést. Fotó: Lénárt Ferenc/Heves Megyei Hírlap