Újabb három pont a „zsákban”

Újabb három pont a „zsákban”

Gyöngyösön is folytatni tudta győzelmi szériáját a csapatunk, amely zsinórban negyedik bajnokiját nyerte meg a Mátra-alján. Ezzel a sikerrel egy helyet feljebb léptünk a tabellán, és már az ötödik helyen állunk.

Gyöngyösi AK–Füzesgyarmati SK 01 (01)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Gyöngyös, 250 néző. Vezette:
Muhari Gergő (Szabó Ferenc Szilárd, Kovács Zoltán).
Gyöngyös:
Ladányi – Wild (Csoszánszki, 74.), Csornij, Fehér, Petrezselyem – Bartha, Tarnai, Ondrejó, Markovics – Forgács, Laurinyecz (Botos, 90.). Edző: Varga Attila.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Toca, Fejes – Székely (Kis Sz., 91.), Máriusz, Villand, Pataki (Lukács, 39.) – Katona Gy. (Popescu, 55.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Toca (8. – 11-esből).

Gyors góllal indítottuk a mérkőzést, ami a játék további részét is meghatározta. Egy bedobásból Marius tört be lendületesen a tizenhatos sarkánál az ellenfél kapuja elé, a védője csak szabálytalanul tudta megállítani, amiért 11-es járt. A büntetőt Toca Bogdan higgadtan értékesítette, 0–1. A folytatásban is többet birtokoltuk a labdát és a kapu előtt is veszélyesebbek voltunk, de nem sikerült újból mattolnunk Ladányi kapust. A hazaiak pedig szűk félóra elteltével egyre inkább felbátorodtak. Ennek hozadékaként egy alkalommal Fildannak nagy bravúrt kellett bemutatnia, hogy megőrizhessük az előnyüket, igaz a kontráinkban is rendre benne volt a veszély.
Szünet után visszavettük az irányítást. A félidő közepén volt egy 10 perces fellángolásuk a gyöngyösieknek, de komoly lehetőségeket ebben az időszakban sem tudtak teremteni. Azután megint mi vettük át a dominanciát, de a fiúk ekkor már inkább a biztonságot tartották szem előtt, és a megszerzett gól által jelentett 3 pontot, amit sikerrel őriztek meg – zsinórban negyedik győzelmünket elérve.
Jó: az egész hazai csapat, ill. Toca, Achim S.
Varga Attila:Nagyon elégedett voltam saját csapatom teljesítményével. Ha valaki rászolgált a győzelemre, azok mi vagyunk, de nem sikerült a helyzeteinket értékesíteni egy jó képességű ellenféllel szemben.
Boros Tibor: – Azzal küldtük csatába a játékosainkat, hogy nyugodtan várjanak az ellenfél hibáira, nem kell fölösleges kockázatot vállalnunk. Ez hamar eredményre vezetett, így a későbbiek során sem volt okunk változtatni a játékunkon. Csak azt sajnálom, hogy a lehetőséget elpuskáztunk, de pozitív, hogy az ellenfelünket nem engedtük komoly helyzetbe kerülni.

Dr. Kincses László

Kép: A pontokat elhoztuk, de Pataki Zazát sajnos elveszítettük Gyöngyösön, és csak remélni lehet, hogy nem lesz komoly a sérülése. Fotó: Erdős Csaba