Újabb eredményes idegenbeli portya

Újabb eredményes idegenbeli portya

Zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg csapatunk, amely Hatvanból hozta el a három pontot vasárnap. Bár domináltuk a meccs döntő többségét, megnyugtató módon csak az utolsó harmadában tudtunk érvényt szerezni az addigi meddő mezőnyfölényünknek.

FC Hatvan–Füzesgyarmati SK 13 (01)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Hatvan,
250 néző. Vezette: Tóth Tamás (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd).
Hatvan: Tajti B. – Zagijev V., Bárkányi A., Katona R., Karácsony – Gál M. (Mundi, 46.), Dolhai G. – Szabó D. (Purzsa, 46.), Szabó R., Torda P. (Fellner, 46.) – Sárközi Sz. Vezetőedző: Török László.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Vincze, Benkő-Bíró (Raducu, 88.), Toca, Fejes – Székely, Máriusz, Villand, Pataki (Lukács, 82.) – Katona Gy. (Kis Sz., 65.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Fellner (51.), ill. Katona Gy. (31.), Pataki (62.), Székely (91.).

Az átigazolási időszak utolsó óráiban a klub és a játékosok érdekeit figyelembe véve az eddig kevesebb lehetőséget kapó Kinczel Ervin, Bartók István és Meiszter Márk is más klubhoz szerződött. A helyüket az U19-es gyarmati együttes legtehetségesebb négy labdarúgója örökli meg a klubnál.
A biztonságot tartotta szem előtt mindkét fél az első félidőben, ennek megfelelően gyakran faultokkal tördelték a játékot. A labdabirtoklásban valamivel felénk  billent a mérleg nyelve, de a helyzetekben ez nem volt érzékelhető. A vezető találatot is inkább a hatvani védelem hozta össze. A 31. percben Vincze Ákos jobb oldali beadásánál Tajti kapus ütközött az egyik védőjével, így a labda Katona György elé került, aki közelről bekotorta azt a kapuba, 01.
A hazaiak trénerének elégedetlenségét jelzi, hogy mindhárom cserelehetőségét kimerítette a szünetben. Agilisan is kezdtek a hatvaniak és hamarjában egalizálták az eredményt. A jobb oldalon vezettek támadást, melynek végén a bepasszolt labdát a csereként beálló Fellner úgy lőtte a kapuba, hogy a labda Fildan Calin lábai között került a hálóba, 1–1. A gól nem okozott zavarokat sorainkban. Jól példázza ezt, hogy nem sokkal később már ismét vezettünk. A 62. percben Achim Sebastián jobb oldali beadását a hosszúra érkező Pataki Zalán a kapunak háttal állva szépen átvette, majd fordulásból, ballal a jobb felső sarokba lőtte a labdát, 12. Az újbóli vezetés megnyugtatta a csapatunkat, amely markánsan átvette az irányítást. Futószalagon építettük a támadásokat. A mérkőzés legszebb jelenete Lukács Zsombor nevéhez köthető, aki egy hatvani előrevágott labdát átvétel nélkül, a saját térfeléről lőtt kapura. A hatvaniak hálóőre kétségbeesve igyekezett hátrafutva menteni, de szerencséjére a játékszer milliméterekkel a vinkli mellett hagyta el a játékteret. A slusszpoént pedig Székely Dávid egyéni akciója jelentette, aki az utolsó percben ellenállhatatlanul tört be a 16-oson belülre, és nem is hibázta el saját ziccerét, 13.
A jól küzdő hatvaniak ellen a második félidő első tíz percét leszámítva irányítottuk a mérkőzést, az utolsó félórában azonban már nem volt szerük ellenünk az elfáradó hazaiaknak.
Jó: Katona R., Sárközi, Karácsony, ill. Fejes, Pataki, Achim, Katona Gy., Máriusz.
Török László:Az első félidő után kénytelenek voltunk kockáztatni, ami az elején eredményt hozott, de a gyarmatiak remekül mentek át védekezésből támadásba, felőröltek minket és a végén megérdemelten nyertek.
Boros Tibor: – A mai mérkőzésre reagáló játékot terveztünk. Egy-egy időszakot és hibát leszámítva ez működött is, az utolsó félórára teljesen visszaköszöntek az elvárak.

Dr. Kincses László

Kép: Köszönjük kitartó szurkolóink biztatását. Fotó: Erdős Csaba