Újabb elmaradt győzelem

Újabb elmaradt győzelem

Zsinórban a negyedik mérkőzését zárta nyeretlenül az NB III-as csapatunk, amely a bajnokság 30. fordulójában a kiesés elkerüléséért küzdő Tállya ellen kényszerült beérni az egyik ponttal. A döntetlen miatt sajnos nem tudtunk előrelépni a Keleti csoport 6. helyéről.

Füzesgyarmati SK–Tállya KSE 1–1 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, zárt kapuk mögött. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Bereczki Bence, Kovács Zoltán).
Füzesgyarmat: Fildan – Karikás, Lippai, Raducu, Pataki – Achim S., Ramos (Tóth O., 81.), Shadi, Vajda – Popescu, Cigan (Csörgő, 75.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Tállya: Nagy M. – Tóth Sz., Nyitrai, Motkó, Bihari – Szegedi, Fenyőfalvi, Ohár (Minczér, 60.), Bocsi – Serecin, Tóth L. (Ondó, 83.). Edző: Lasztóczi Péter.
Gólszerző: Cigan (55. – 11-esből), ill. Ondó (84.).

Az első félidő jobbára mezőnyjátékkal telt, kevés lehetőség adódott a támadók előtt. A vendégek nem álltak be védekezni, felvállalták a játékot és egy-egy megoldásukból látszott, hogy nem elégszenek meg az egyik ponttal. Csapatunk csak a félidő hajrájában tudott fölényt kialakítani, de a kialakított lehetőségeiből nem született gól.

Szünet után jobban kezdett az ellenfél, az 55. percben mégis sikerült megszereznünk a vezetést. Egy saját térfélről villámgyorsan elvégzett szabadrúgásból Vajda Rolandot indították a jobb szélen, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd lepattant a védőjéről, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit Cigan Cristian értékesített higgadtan, 1–0. Popescu Robert pár minutával később akár le is zárhatta volna a meccset, de nagy ziccerben a kapusba vezette a labdát. További helyzetekből sem volt hiány, ezek azonban nem hozták meg a várt eredményt, a 84. percben pedig egyenlítettek a lelkes látogatók. Balról ívelték kapu elé a labdát, Raducu Sorin lábáról pedig Ondó Jánost is érintve hullott a játékszer a bal alsó sarokba, Fildan Calin már nem tudott hárítani, 1–1. A fiúk az utolsó pillatokig harcoltak a három pontért, még a hosszabbításban is akadt lehetőségük erre, végül azonban maradt a döntetlen, ami összességében fedte a játék képét.

Jó: Shadi, Cigan, Vajda, Karikás, ill. mindenki.

Boros Tibor: – Nagyjából azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam, de miután megszereztük a vezetést és azt követően nagyon komoly gólszerzési lehetőségeink voltak, sajnálom a pályán nagyot küzdő játékosokat, hogy kívülről nem tudtam tehermentesíteni őket, sőt.
Lasztóczi Péter: – Gratulálok a csapatomnak, hiszen egy nagyon jól felkészített Füzesgyarmattal vette fel a versenyt. A helyzetünkben minden pontnak értéke van, a játék alapján ez különösen értékes, pici szerencsével akár nyerhettünk is volna.

Kép: Ezzel a találattal szereztük meg a vezetést. Fotó: Erdős Kiara