Tovább fejlődnének a fiataljaink

Tovább fejlődnének a fiataljaink

Szombaton este tartja meg évzáró összejövetelét a júliusban megalapított második számú csapatunk, amelyet a szabályok adta lehetőségekhez igazodva, a megye III. osztályú mezőnybe nevezett be a klub. A fiúk szakvezetője Nyéki Szabolcs lett, aki a helyi utánpótlás gardírozása mellett vállalta el a feladatot. Az első félév nem sikerült rosszul, hiszen a 4. helyről várhatják a tavaszi idényt.

Első körben a csapat kialakításán volt a hangsúly, ami nagy örömömre, zökkenőmentes lett emlékezett vissza a kezdetekre. – Csupa helyi kötődésű fiatalemberrel dolgoztuk végig a nyarat igen magas edzéslátogatottság mellett!
Bár a felkészülési időszakban több edzőmérkőzést is lejátszott a csapat, a rajt előtt nem igazán tudták „bekalibrálni”, hogy hol lehet a helye a bajnokságban. Aztán elindult a „verkli” és szépen jöttek az eredmények, a 7. fordulóig pontot sem veszített a gárda.
– Már az idény első harmada után látható volt, hogy van öt olyan csapat, akik ennél a ligánál is magasabban megállnák a helyüket, velük kellett konkurálnunk, és azt gondolom, hogy megálltuk a helyünk summázott Nyéki Szabolcs! Ebben közrejátszott a példás edzéslátogatottság, mellyel messzemenőkig elégedett vagyok! Ritkán gyakoroltunk tíz fő alatt!
A lelkesedés kellemes gondokat is szült az idény során. Akadtak olyan meccsek, amikor a nevethető 18 játékosnál is többen jelentkeztek játékra.
A meccsre járás ugyancsak tökéletes volt, nekem okozott gondot kinek mondjam azt, hogy ne játsszon adott héten tette hozzá a szakvezető. Egyszer fordult elő, hogy nagyon „karcsú” összetétele volt a csapatnak, Szabadkígyóson „bele is szaladtunk a késbe”! A szezon pontmennyiségével elégedett vagyok, maximum az utolsó mérkőzésünkön tehettünk volna hozzá még egyet a kollekcióhoz.
A tréner az éves teljesítménye kapcsán nem kívánt kiemelni egyetlen játékost sem, hiszen csapatmunka eredménye volt az elért 4. helyezés. Azt viszont kihangsúlyozta, hogy remek emberekkel dolgozhatott együtt a párja maximális támogatása és tolerálása mellett!
Most a pihenés időszaka van, mindez azonban csak január elejéig tart, amikor részt veszünk a Békés megyei teremkupán és elkezdjük a munkát festette fel a jövőképet Nyéki Szabolcs. Reméljük tudunk majd tovább fejlődni! Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! Hajrá Gyarmat!

Kép: Az őszi bajnok Szabadkígyós ellen nem termett babér, de másnak sem. Fotó: Szabó Zsolt