Toca Bogdan jókor volt jó helyen

Toca Bogdan jókor volt jó helyen

A fővárosból tért haza pontosan csapatunk vasárnap délután. A bajnokság 24. fordulója keretében a Csepeli stadionban léptünk pályára, az MTK Budapest második számú egysége alkalmi otthonában, ahol izgalmas végjátékban született meg a döntetlen.

MTK Budapest II.Füzesgyarmati SK 1–1 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Budapest, 150 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Bati Norbert).
MTK II: Fadgyas – Sziklási, Lamperth (Adorján, 59.), Nagy M., Deutsch – Varju, Tóth Z. (Kisari, 46.), Nagy Zs. – Szekeres, Schrammel, Mezei (Gréczi, 46.). Edző: Pölöskei Gábor.
Füzesgyarmat: Fildan – Nagy S. (Zádori S., 87.), Vincze, Raducu (Sipos, 64.), Varga M. – Toca, Villand – Bajnók, Kis Sz. (Urbán, 59.), Pataki – Styecz. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Kisari (85.), ill. Toca (94.).

Az első félidőben a hazaiak rövid passzos játékkal próbáltak dominálni, ami meddő mezőnyfölényre volt elég, a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben. Többször is sikerült az MTK védelme mögé kerülnünk, de a villámléptű, Styecz nem tudta feltenni az i-re a pontot. A legveszélyesebb lehetőséget Bajnók kapufája jelentette, aki 20 méterről próbálkozott átlőni a fővárosiak hátsó alakzatát. Agresszivitás tekintetében a második félidőre hatott Boros Tibor szünetben jött „fejmosása”. Az előrejáték továbbra sem volt kellően hatékony, de negyedóra után Urbán becserélésével áttértünk a kéttámadós játékra. Ezzel átvettük az irányítást és a kapu előtt is veszélyesebbé váltunk. Sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, futószalagon jöttek a szögletek és a beadások, de még az üres kapuba sem tudtunk betalálni. A fővárosiak ellenben a 85. percben kapitulálták Fildan kapust. Az MTK jobb oldali támadója passzolt középre, a több méteres lesen álló Kisarinak, aki egy szép és higgadt megoldással értékesítette csapata első ziccerét, 1–0. A dolog szépséghibája, hogy a stadionban egyedül csak az akciót alaposan lemaradva követő asszisztens nem vette észre a szabálytalanságot. Ez sem szegte kedvét a fiúknak, akik a számukra kedvezőtlen ítélet ellenére sem reklamálásra fordították a maradék nyúlfarknyi időt. Mindez végül megtérült. A védő, Nagy Sándor helyére Zádori Sebastian állt be, és immár három csatárral támadtuk a fővárosiak kapuját. Három nagy lehetőség is adódott előttünk, a mérkőzés utolsó labdaérintésével azonban elértük célunkat. Toca Bogdan a 93. percben a hosszún egyedül maradt egy szélről becenterezett labdára, amit félfordulattal, elemi erővel bombázott a léc alá, 1–1. A mérkőzésből ezután már csak két sípjel maradt hátra: a gólt és a végét jelző.
A meccs egészét tekintve valamivel többet birtokolta a labdát az MTK, de a kicsit tompábban mozgó csapatunk így is szép számú lehetőséghez jutott. A sors fintora, hogy ez most csak egyetlen pontra volt elegendő.
Jó: Fadgyas (a mezőny legjobbja), Deutsch, Kisari, ill. Toca, Vincze, Sipos.
Boros Tibor:Minimális célkitűzésünk volt a pontszerzés, mivel az utolsó pillanatokban egyenlíteni tudtunk, a kimaradt sok lehetőség ellenére sem vagyok elégedetlen.

KÉP: Egy újabb vidéki fellépést követően volt minek örülni a végén. Fotó: Nagy Marcell