Tiszakécskéről érkezett középpályás

Tiszakécskéről érkezett középpályás

Az átigazolási időszak utolsó óráiban két játékossal is gyarapodott a tavaszi keretünk. A vezetés megállapodott Kovács Dávid Szilveszterrel, a Tiszakécske 22 éves középpályásával, illetve hozzánk került Marosvásárhelyről az U19-es alakulatban is bevethető, 2001-es születésű Macaveiu Vasile.

Azért kellett sürgősen szétnéznünk a piacon, mert Ondrejó Tamásról pénteken kiderült, hogy izomszakadást szenvedett a Békéscsaba elleni edzőmeccsen, emiatt hosszú hetekre kidőlt a sorból.
A választás Kovács Dávid Szilveszterre esett, a Tiszakécske középpályására, aki a pálya belsején és a szélén egyaránt otthonos. A 22 esztendős labdarúgó a Kubala Akadémián nevelkedett, felnőtt szinten pedig Siófokon vetették be először 2016 őszén, ahol két évet töltött az NB II-es együttes kötelékében. Onnan került Soroksárra, majd egy évvel később, tavaly nyáron Tiszakécskére. A Tisza-parti városban az NB II-es és a megye I. osztályú együttesben egyaránt pályára lépett az elmúlt idényben.
Úgy döntöttünk, hogy egy minőségi emberre még mindenképpen szükségünk van a támadó szekcióban. A fiatal középpályás jó „ajánlólevéllel” érkezett hozzánk, és bízunk benne, hogy hasznunkra tud lenni a céljaink megvalósításában mondta el a transzfer hátteréről Boros Tibor szakmai koordinátor.
A másik új szerzeményt, Macaveiu Vasilét a megszűnt marosvásárhelyi együttesből „halászta” ki Márkus Zsolt klubmenedzser. A mindössze 18 esztendős játékosra elsősorban az U19-es együttesben várnak feladatok, de kettős játékengedéllyel szükség esetén az NB III-as alakulatban is bevetésre kerülhet.

Kép: Kovács Dávid Szilveszter az utolsó pillanatokban kötelezte el magát